Kennisdocumenten

Koppeling QicsMilestones en Mijn Kantoor

Katwijk, 8 oktober 2019 – Vanaf vandaag is een koppeling beschikbaar tussen QicsMilestones (urenregistratie, facturatie, planning en projectmanagement) en Mijn Kantoor (CRM, workflow en klantcommunicatie voor de accountancymarkt).

E-factureren

Wat is e-factureren?

E-factureren - of e-billing - is het versturen van een digitale factuur in een bepaalde, vaste structuur. Door die vaste structuur kan deze worden ‘gelezen’ en worden verwerkt door een boekhoudysteem.

QicsMilestones gecertificeerd door Twinfield Boekhouden

Katwijk, 13 juni 2019 – QicsMilestones, de cloudoplossing voor urenregistratie, planning en facturatie van softwarebedrijf Qics, is officieel door Twinfield gecertificeerd. Afgelopen week reisde Fred Wevers, partnermanager bij Twinfield, af naar Katwijk om het certificaat persoonlijk te overhandigen.

Het inrichten van projecten in de urenadministratie

Een veel gestelde vraag bij de implementatie van onze uren- en facturatiesoftware is hoe een bedrijf zijn projectresultaten kan optimaliseren. Deze vraag roept direct de andere vragen op. Het beantwoorden van deze vragen helpt een organisatie bij het kiezen van het juiste projecttype en bij het inrichten en monitoren van het project.

“Met welke KPI's stuur je een softwarebedrijf aan?”

KPI’s (Key Performance Indicators) zijn een niet meer weg te denken onderdeel van de rapportages die worden gebruikt bij het aansturen van bedrijven en bij het realiseren van de uitgestippelde strategie. Een moderne manager kan er niet buiten. Hoe kunnen KPI’s zinvol worden ingezet ter ondersteuning van de aansturing van een softwarebedrijf?

Het inrichten van uur- en onkostenartikelen

Ik zat bij een klant om de tafel die wilde weten hoe we de projectbewaking in zijn bedrijf konden optimaliseren. Het gesprek kwam al snel op de verschillende uurartikelen die zijn projectmanagers aanmaakten. Projectmanagers beslisten zelf over uurartikelen en maakten voor ieder project nieuwe codes aan. Het aantal artikelen liep hierdoor inmiddels over de duizend.

Zo krijgt u inzicht in al uw data

In het nieuws zien en horen we regelmatig de kreten ‘Big Data’ en ‘Internet of Things’. We produceren met z’n allen steeds meer data. De hoeveelheid data die we opslaan groeit dan ook exponentieel. Op dit moment zien we elke twee jaar een verdubbeling. Naar verwachting zal de hoeveelheid data in 2020 zijn toegenomen tot 44 zetabytes, ofwel 44 met 21 nullen!


Indexatie van contracten

ICT bedrijven sluiten regelmatig contracten tegen vaste prijzen met hun klanten om periodiek diensten te leveren. Deze contracten hebben een bepaalde geldigheidsduur, waarbij niet zelden stilzwijgende verlenging plaatsvindt aan het einde van de looptijd van het contract. U kunt dan denken aan  ...

Work-items in Visual Studio en urenregistratie: een administratieve last?

In dit artikel geven we aan hoe je een koppeling tussen Team Foundation Server (TFS) en QicsMilestones (online software voor projectmanagement, urenregistratie en facturatie) zou kunnen realiseren en je jouw ontwikkelaars een hoop tijd en frustratie kunt besparen. Hoewel dit artikel verder specifiek op TFS ingaat, zijn dezelfde aandachtspunten en conclusies in het algemeen ook toe te passen op andere systemen.

Hoe ziet factureren bij dienstverleners er in de toekomst uit?

Accountants, advocaten, consultants, architecten, schoonmakers en andere zakelijke dienstverleners verdienen een groot deel van hun omzet door het verkopen van uren. Het bedrag dat gefactureerd wordt is gerelateerd aan de uren die zij voor hun klanten bezig zijn geweest. Het ligt voor de hand om deze geschreven uren één-op-één door te belasten, dat is wel zo makkelijk en zo eerlijk. Tegenwoordig zijn de prijsafspraken en de contractvormen echter wat complexer geworden. Er wordt gewerkt met vaste prijsafspraken, abonnementen, meerwerk, strippenkaarten, staffels, piek- en daltarieven, prestatiebonussen en nog een aantal andere creatieve manieren om uren door te belasten.

Projecten bewaken met Power BI

Met de krachtige visuele analysemogelijkheden van Power BI en de rijke set van gegevens uit QicsMilestones, kun je projecten snel bijsturen, verbanden ontdekken en productiviteit en kwaliteit blijven verbeteren. In dit artikel leg ik uit hoe je de kracht van QicsMilestones en Power BI kunt combineren om meer inzicht te krijgen in de voortgang en het resultaat van je projecten.

Hoe voeg ik data uit verschillende cloudapplicaties samen in 1 rapport

Veel van onze klanten hebben de automatisering van hun totale bedrijfsproces ondergebracht in meerdere, aan elkaar gekoppelde cloudapplicaties. Ze volgen hierbij het best-of-breed principe: kies de beste applicatie per deelgebied en zorg ervoor dat deze verschillende applicaties onderling gegevens uit kunnen wisselen. Ook bij Qics zitten wij op dat spoor.

Veel gemaakte fouten bij projectmanagement

Een project binnen budget, op tijd en met de juiste kwaliteit opleveren is altijd een uitdaging. Of het om ICT project, een intern project of een bouwproject gaat, overal komen dezelfde problemen en valkuilen voor. In dit artikel beschrijven we zes veel voorkomende fouten, die tot problemen bij het correct opleveren van een project kunnen leiden.

Projectmanagementsoftware voor ICT-projecten

Een goed ICT-project wordt op tijd, binnen budget en met de juiste kwaliteit opgeleverd. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is nogal wat voor nodig om dat voor elkaar te krijgen: realistische budgetten, haalbare deadlines, goed projectmanagement, weinig verzuim, duidelijke rolverdelingen, heldere afspraken, capabele mensen en beheersbare afhankelijkheden. Er hoeft maar op één punt een onvoldoende gescoord te worden en het hele project staat onder druk, mislukt of is verlieslatend. En met een vaste pool van mensen leidt het uitlopen van één project al snel tot problemen bij een ander project. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de loop der jaren veel methodes zijn ontwikkeld om grip te houden op deze ICT-projecten. In dit artikel beschrijven we op welke manier software kan helpen bij het managen van ICT-projecten.

QicsMilestones toegevoegd aan SecureLogin

Regelmatig krijgen wij de vraag of QicsMilestones ‘Single Sign-On’ en ‘Two-Factor Authenticatie’ ondersteunt. Door gebruik te maken van de applicatie ‘SecureLogin’ is dit vanaf nu mogelijk.

Pakketselectie vragenlijst urenregistratie en facturatie

Bent u van plan om minder tijd aan interne processen te besteden en gaat u hiervoor op zoek naar nieuwe software voor urenregistratie en facturatie? Dan bent u vast van plan om bij diverse softwareleveranciers informatie op te vragen.

Om dit proces te stroomlijnen en leveranciers eenvoudig met elkaar te kunnen vergelijken, wordt normaal een RFI (Request For Information) opgesteld. Een RFI is een vragenlijst met alle eisen en wensen die u heeft met betrekking tot het software pakket.

Het opstellen van een vragenlijst kost ontzettend veel tijd. En hoe weet u of u niets vergeten bent? Met behulp van onze jarenlange ervaring met ’dergelijke documenten hebben wij alvast een vragenlijst voor u samengesteld.

Waarom is best-of-breed beter dan een totaaloplossing?

Recent organiseerde Qics samen met Change to Comm (leverancier AuditCase en zustermij. van Caseware Nederland) een seminar op het Nederlandse kantoor van Microsoft met als thema: bent u als accountant klaar voor de toekomst? Tijdens dit seminar werd dieper ingezoomd op softwareoplossingen en –ontwikkelingen.

Eén van de sprekers ging in op de keuze tussen best-of-breed en totaaloplossingen.

Best Practices zijn zo slecht nog niet

Ik kom de term ‘Best Practices’ de laatste tijd steeds vaker tegen. Het werken met ‘Best Practices’ betekent vrij vertaald dat je gebruik maakt van de ervaringen van anderen bij het maken van je eigen keuzes. Daar zit wat in. Het kan het maken van keuzes een stuk makkelijker maken en de benodigde implementatietijd van software aanzienlijk verkorten. Bovendien snoer je met ‘Best Practices’ op een slimme manier iedereen de mond die de neiging heeft om het wiel opnieuw uit te vinden of erop staat dat de huidige manier van werken als maatstaf wordt genomen.

Verandermanagement bij software implementaties

Inherent aan een software implementatie, is dat de denkwijze van de medewerkers moet veranderen. Eén van de belangrijkste voorwaarden om te komen tot een succesvolle implementatie, is de acceptatie van de veranderingen door de medewerkers. Wat betekent dit in de praktijk? Thessa doet veel implementaties bij klanten en deelt haar ervaringen hierover in dit blog.

6 tips om vergeten uurtjes te voorkomen

Voor een controller is het van groot belang dat rapportages en overzichten correct en volledig zijn, omdat hij verantwoordelijk is voor planning en control. Wanneer hij kan vertrouwen op de rapportages en overzichten, gaat geen onnodige tijd verloren aan het uit voeren van deze controles.

Hoe zorg je ervoor dat urenrapportages betrouwbaar zijn en vooral dat er geen uren vergeten worden?

Wat een goede urenadministratie oplevert

Basis voor de omzet van dienstverlenende organisaties (waaronder accountantskantoren) vormen de gewerkte uren. Deze worden veelal op uur basis doorbelast aan hun klanten. Ook bij niet-dienstverlenende organisaties raakt meer- en meer ingeburgerd dat medewerkers gevraagd wordt hun tijd te schrijven. Dat maakt het mogelijk om de loonkosten nauwkeurig toe te rekenen aan de diverse activiteiten. Dit klinkt logisch, maar in de dagelijkse praktijk blijkt nog een wereld te winnen.

Wat levert een goede urenadministratie u op? In dit artikel belichten wij 10 belangrijke winstpunten van een goede urenadministratie, die ook op uw organisatie van toepassing kunnen zijn.

5 succesfactoren voor een succesvolle software-implementatie

De afgelopen jaren hebben wij, als softwarebedrijf, veel ervaring opgedaan met implementeren van software. Wij hebben honderden malen dezelfde software geïmplementeerd. De succesfactoren delen we graag met u, zodat u bij een software-implementatie de handvatten heeft om het project binnen budget en de gestelde deadlines af te ronden.

Hoe koppel ik een projecturen administratie

Wanneer u gaat werken met een systeem voor urenregistratie, is de koppeling met de financiële administratie een belangrijk onderwerp. U wilt immers dat de geschreven uren op de correcte manier financieel verantwoord worden, zonder dubbele invoer en zonder fouten.

 

Facturatie van uren

Het moment dat alle facturen de deur uit kunnen is aangebroken. U heeft keihard gewerkt om het de klanten naar de zin te maken en nu is het moment gekomen om af te rekenen. Een vlotte facturatie zorgt ervoor dat facturen snel bij uw klanten liggen en dat hopelijk de betaling snel volgt.

 

Het klinkt allemaal zo logisch, maar hoe weet u zeker dat alle uren correct zijn geschreven, dat de gemaakte afspraken correct worden gefactureerd en dat de factuur – op zichzelf een visitekaartje– er goed uitziet, zonder dat er al te veel tijd in gaat zitten?

5 Rapportagetips voor urenadministraties

Het doel van het bijhouden van een urenadministratie is veelal het kunnen factureren van de gewerkte uren aan de klant. In sommige gevallen worden de uren niet één op één doorbelast, maar wordt er op basis van een ‘fixed price’ gefactureerd. In die gevallen is het goed om te weten of er niet teveel uren worden besteed aan de werkzaamheden.

 

9 tips om efficiënter uren te schrijven

Het is voor veel accountantskantoren een uitdaging om iedere keer weer tijdig en volledig te factureren. Dit probleem begint al bij de basis. Hoe zorgt u ervoor dat alle medewerkers op tijd hun uren schrijven? Als niet alle medewerkers op tijd hun uren hebben verantwoord, weet u zeker dat u niet tijdig en volledig kunt factureren.

Hoe veilig is de cloud?

Veel gestelde vragen aan aanbieders van SAAS (software as a service) producten en dus ook aan Qics als leverancier van QicsMilestones, hebben als onderwerp de beveiliging van vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Met name grotere bedrijven zouden wars zijn van het gebruik vanuit de cloud, waar het betreft de software applicaties die zij voor hun eigen bedrijfsvoering gebruiken.

De ‘cloud’

De ‘cloud’… Het zou de titel van een spannende thriller kunnen zijn. Niets is echter minder waar. Het is de meest recente en onomkeerbare ontwikkeling op softwaregebied. Wat is er aan de hand en waarom is dat voor u als gebruiker van software relevant?

Uren hebben veel te verduren

Bij ieder bedrijf waar ik over de vloer kom speelt dit probleem: Er is altijd wel iemand die niet op tijd zijn uren schrijft. De gevolgen hiervan zijn groter dan men wellicht denkt. Naast het feit dat een onregelmatige facturatie zorgt voor een onregelmatige cashflow en dat het een negatieve invloed kan hebben op de continuïteit van een bedrijf, zijn er meer ongewenste neveneffecten.

Alles-in-één-pakket is wel zo makkelijk…, toch?

Qics heeft met haar planning- en uren en facturatieoplossingen specifieke software ontwikkeld waarmee het primaire proces van zakelijke dienstverleners geautomatiseerd wordt. Voor hun overige processen gebruiken organisaties die met onze software werken, andere gespecialiseerde softwarepakketten. Dit noemt men een ‘best of breed’ oplossing. Als Sales Manager van Qics voer ik regelmatig gesprekken over de voor- en nadelen van een ‘best of breed’ oplossing in vergelijking met een totaaloplossing. Afgelopen dinsdag voerde ik deze discussie zelfs twee keer op één dag. Beide keren werd mij verteld dat het belangrijkste voordeel van een totaaloplossing is, dat een alles-in-één-pakket wel zo makkelijk is. Of toch niet?

Probeer  De beste oplossing voor het plannen, schrijven en factureren van uren

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Wilt u weten waarom wij de beste oplossing voor uw kantoor of bedrijf zijn op gebied van uren & facturatie? Schrijf u nu in:

Bezoekers vonden ons via