Daarom kiezen accountants voor een best-of-breed-urenoplossing

Als je als accountant toe bent aan nieuwe software voor urenregistratie en facturatie, kun je natuurlijk kiezen voor een all-in-one-oplossing. Je kunt ook voor elk proces op zoek naar een best-of-breed-oplossing. Wat zijn de voor- en nadelen van beide? Eddy Plasier, directeur bij Qics, vertelt het je in dit blog.

All-in-one: eenvoud, herkenbaarheid, unieke database

Bij een all-in-one-oplossing zijn alle functionaliteiten geïntegreerd. Dat wordt door veel mensen als een groot voordeel ervaren. Omdat ook de gebruikersinterface bij al die functionaliteiten hetzelfde is, zorgt dat voor herkenbaarheid. Tenslotte gebruikt een all-in-one-oplossing één enkele database, dat maakt het in potentie eenvoudiger om inzicht te krijgen in managementinformatie.

All-in-one: beetje goed in alles

All-in-one-oplossingen kennen ook een groot nadeel: omdat ze heel breed zijn, zijn ze overal een beetje goed in. Alles is een beetje middelmaat en ergens écht in uitblinken is er niet bij. Op het rapport staan vaak alleen maar vijfjes en zesjes.

Best-of-breed: de beste totaalervaring

Zoek je voor elk proces een best-of breed-oplossing, krijg je uiteindelijk de beste totaalervaring. Om even bij de rapportcijfers te blijven: een rapport vol achten en negens. Hiernaast biedt een best-of-breed-oplossing de meeste flexibiliteit. Je kunt het helemaal naar jouw wensen inrichten, wat zorgt dat je heel efficiënt en snel kunt werken en het gebruiksgemak hoger is. Dit zorgt voor blije medewerkers en welk effect dat heeft, hoeven we geen enkele ondernemer uit te leggen. Als je voor elk proces een aparte oplossing kiest, kun je ook elke oplossing apart implementeren. Je hoeft dus niet te kiezen voor een big bang, maar je kan stap voor stap overgaan naar je nieuwe oplossing. Dat biedt wat meer rust. Tenslotte kun je altijd een specifieke oplossing vervangen door een andere. Dat maakt je organisatie flexibeler.

Best-of-breed: ieder nadeel heeft z’n voordeel

Heel kort door de bocht kun je de voordelen van all-in-one-oplossingen zien als de nadelen van best-of-breed-oplossingen. Maar is dat nog wel zo? Moderne best-of-breed-oplossingen zijn cloudoplossingen. Daarbij wordt altijd goed gekeken naar de integratie met andere cloudapplicaties. De technologieën om cloudoplossingen te integreren worden steeds uitgebreider. Dat maakt dat een set aan best-of-breed-oplossingen de ervaring biedt van een all-in-one-oplossing. De eventuele verschillen in gebruikersinterfaces zijn eigenlijk helemaal niet zo relevant. De meeste medewerkers houden zich bezig met maar één of hooguit een paar van de deelprocessen. Zij zien zelden verschillende gebruikersinterfaces. Tenslotte de managementinformatie: moderne rapportagetools, zoals Microsoft Power BI, zijn prima in staat om managementinformatie uit meerdere bronnen samen te stellen.

Nieuwsgierig?

Overweeg je nieuwe software voor urenregistratie, facturatie, planning of projectmanagement? Kies dan vooral een oplossing die goed bij je past. Met een gedegen pakketselectievragenlijst – ook wel RFI – wordt de selectie een stuk makkelijker. Klik hier om de pakketselectievragenlijst de downloaden. Wil je gewoon eens verder praten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Tags: Algemeen Accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy