Urenregistratie, facturatie en planning - QicsMilestones | KennisdocumentenUrenregistratie, facturatie en planning - QicsMilestones | Kennisdocumenten

Kennisdocumenten

Te druk voor nieuwe software? Of helpt het juist om de druk te verlagen?

Het vierde kwartaal van het jaar is normaliter niet de drukste periode voor accountantskantoren. Maar dankzij het extra werk dat de tijdelijke NOW-maatregel met zich meebrengt, is dat voor veel kantoren dit jaar anders. Kunnen daardoor de automatiseringsplannen direct in de koelkast? Of is de overstap naar nieuwe software voor urenregistratie, facturatie, planning of projectmanagement nog goed te doen, zodat je straks efficiënter kan werken, zonder dat het te veel van je organisatie vraagt? Ron de Langen heeft tientallen accountantskantoren begeleid met de overstap en deelt in dit blog zijn ervaringen.

‘Wij willen wendbaar als een speedboot zijn, QicsMilestones kan dat faciliteren.’

Sinds 2014 helpt Forward fiscalisten ondernemers om hun fiscale strategie te verbinden met hun missie. Partners Paul van den Tillaart en Freek van Wijk vertellen in dit artikel waarom zij hebben gekozen voor QicsMilestones: ‘Wij hechten grote waarde aan onafhankelijkheid en partnerschap. Dat geldt voor onze klanten, maar ook voor onze leveranciers. Het team van Qics begrijpt dat.’

Software inrichten. Ga je voor flexibiliteit of standaardisatie? Aan jou de keuze

Voor veel organisaties is snel, eenvoudig en overzichtelijk factureren een belangrijke doelstelling. Maar er zijn ook bedrijven die meer waarde hechten aan flexibiliteit en graag bedrijfsspecifieke prijsafspraken maken met hun klanten. Met QicsMilestones kan het allemaal. Het is maar net waar je het meeste belang aan hecht: flexibiliteit of standaardisatie?

1 januari live? Begin niet te laat

De overstap naar nieuwe software voor planning, urenregistratie en facturatie is geen kwestie van een druk op de knop. Gun jezelf de tijd om het goed te doen. Kwaliteit is belangrijker dan snelheid of kwantiteit. In dit blog vertelt Thessa Bouber, onze manager Training & Consultancy, waar je over moet nadenken als je op 1 januari met een nieuw systeem wil beginnen.

Moderne urenregistratie: deze kantoren gingen je voor

In ons vorige blog deelde Ron de Langen, Manager Sales en Marketing bij Qics, 8 redenen voor accountants om ons pakket te gebruiken. Dat kunnen wij natuurlijk allemaal mooi vertellen, maar welke klanten hebben al voor QicsMilestones gekozen? En om welke redenen deden zij dat?

Om deze redenen kiezen accountskantoren voor QicsMilestones

QicsMilestones is een krachtige cloudoplossing waarmee je het hele proces van plannen, tijdschrijven en factureren van uren voor zakelijke dienstverleners faciliteert. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar waarom kiezen accountants nu echt voor QicsMilestones? In dit blog deelt Ron de Langen, Manager Sales en Marketing bij Qics, 8 redenen waarom accountants graag ons pakket gebruiken.

Haal meer uit QicsMilestones, volg onze ‘Summer Courses’

Als klant van QicsMilestones wil je natuurlijk weten: Hoe haal ik het beste uit QicsMilestones? En wat zijn ‘Tips & Trics’ van de meest ervaren gebruikers? Welke nieuwe functionaliteiten wil ik niet missen? Deze en andere onderwerpen behandelen wij in onze gratis toegankelijke ‘Summer Courses’.

Wanneer moet je beslissen over nieuwe software voor planning, urenregistratie en facturatie?

Behoeften veranderen, ook als je accountant bent. Maar het besluit over te stappen op een ander softwarepakket voor je planning, urenregistratie en facturatie, neem je niet zomaar. Dat is een heel proces. Hoe dat proces eruitziet, en met welk tijdspad je rekening moet houden, vertelt Ron de Langen (Qics) in dit blog.

Software aanschaffen? Vraag een demonstratie op maat aan

Wanneer je hebt besloten om nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie aan te schaffen, is het goed om een wensen- en eisenlijst te hebben. Deze stuur je als pakketselectievragenlijst naar verschillende aanbieders. Wanneer je potentiële leveranciers hebt geselecteerd op basis van de ontvangen informatie, is het verstandig om demonstraties op maat aan te vragen.

Urenregistratie en facturatie: Best-of-breed of all-in-one?

Als je op zoek gaat naar nieuwe software voor urenregistratie en facturatie kun je kiezen voor een all-in-one-oplossing, of je kunt voor elk deelproces op zoek naar de best-of-breed-oplossing. Wat zijn de voor- en nadelen van beide? Ron de Langen, salesmanager bij Qics, vertelt het je in dit blog.

Lansigt kiest voor QicsMilestones: ‘Samen vormden we een dreamteam’

Het team van accountantskantoor Lansigt zocht een toekomstbestendige applicatie voor urenregistratie, facturatie en planning. Dat vonden ze in QicsMilestones. In dit artikel vertellen Machiel Roos, teammanager Finance & IT bij Lansigt, en zijn collega Agnes Slootweg, Medewerker Facturatie- en debiteurenbeheer, over de overstap.

Op zoek naar nieuwe urenregistratiesoftware? Gebruik een ‘RFI’!

Eens in de zoveel jaar veranderen je behoeften als ondernemer. Ook als het gaat om urenregistratiesoftware. Ron de Langen, salesmanager bij Qics, vertelt in dit blog hoe je een nieuw pakket selecteert

Een dag uit het leven van Berry, consultant en productspecialist

Berry Zwaan is consultant bij Qics. In die rol houdt hij zich natuurlijk bezig met succesvolle software-implementaties. Maar bestaat het leven van een Qics-consultant alleen uit software-implementaties, of is er meer? Berry neemt je mee.

5 factoren voor een succesvolle software-implementatie

Een software-implementatie is voor ons pas succesvol als de klant tevreden is en als hij of zij het gevoel heeft dat ons product de organisatie een stap verder helpt. Maar hoe kom je daar? In dit blog bespreekt Berry Zwaan, consultant bij Qics, de 5 factoren die bijdragen aan een succesvolle software-implementatie.

Met welke KPI's stuur je een accountantskantoor aan en hoe kom je eraan?

KPI’s (Key Performance Indicators) zijn ‘hot’. Een beetje moderne manager kan er niet buiten. Hoe kunnen KPI’s zinvol worden ingezet ter ondersteuning van de aansturing van jouw accountantspraktijk? En wat is de rol van Power BI? Jacob den Houting, registeraccountant en directeur bij Qics, zet de belangrijkste KPI’s voor je op een rijtje.

Download eisen en wensenlijst pakketselectie

​Overweeg je nieuwe software voor urenregistratie, facturatie, planning of projectmanagement? Download dan deze voorbeeld eisen en wensenlijst voor de pakketselectie.

Fixed price opdrachten? 5 krachtige tips.

‘Uurtje-factuurtje’ wordt steeds meer vervangen door vaste prijsafspraken. Dit zien we bij Qics en bij onze klanten in de accountancy. Zo hebben we inmiddels behoorlijk wat ervaring opgedaan met het uitvoeren en managen van dergelijke opdrachten. Hierbij 5 tips voor accountants voor het succesvol managen van fixed price opdrachten.

Zo maak je een soepele start met moderne urenregistratiesoftware

We implementeren urenregistratiesoftware bij heel veel klanten. Sommigen maken een soepele start, anderen ervaren wat meer problemen. Wat bepaalt succes? Dit zijn de vijf lessen die wij hebben geleerd.

Koppeling met KING Finance

We zijn verheugd te vermelden dat QicsMilestones een koppeling heeft met KING Finance. Dit pakket telt inmiddels zo’n 20.000 gebruikers, een koppeling kon dus niet uitblijven.

QicsMilestones: het ontstaan en de ambities

Van maatwerkbouwer naar SaaS-leverancier, van het bouwen van oplossingen naar ieders persoonlijke smaak naar het bouwen van een product waarmee we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken: QicsMilestones. In dit blog vertelt Marek Vaculciak, directeur bij Qics, hoe QicsMilestones is ontstaan en wat de ambities zijn.

Webinar: Maak kennis met urenregistratie, facturatie en planning

Onlangs hielden wij een live webinar waarin we lieten zien hoe andere accountants- of administratiekantoren op een efficiënte wijze omgaan met het opzetten en bewaken van de planning, de urenregistratie en het factureren van werkzaamheden en abonnementen. Deze webinar hebben wij voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Qics op de Accountancy Expo 27-10-2020

Update: Het evenement is n.a.v. de aangescherpte Corona-maatregelen, tot nader order uitgesteld.

Ontdek in één dag nieuwe tools, innovaties en systemen tijdens de Accountancy Expo die wordt gehouden in Houten. Als u daar bent, vergeet dan niet om langs te komen bij de stand van QicsMilestones.

Koppeling tussen ClockAssist en QicsMilestones

Vanaf vandaag is er een koppeling tussen ClockAssist en QicsMilestones beschikbaar. Met deze koppeling kunnen de voordelen worden benut van volautomatische activiteitenregistratie in combinatie met urenregistratie en facturatie.

Software implementeren in Corona-tijd?

Heeft de coronacrisis impact op QicsMilestones implementaties? Kan een implementatie wel succesvol en plezierig worden gedaan? Beide antwoorden kunnen we met ‘ja’ beantwoorden.

Doe mee aan ons webinar 'volautomatische tijdregistratie'

Er is nu technologie waarmee je sneller en nauwkeuriger je uren kunt bijhouden. Dat scheelt niet alleen tijd, maar dat zorgt ook voor een sterke afname van 'verloren' kwartiertjes. 

Doe mee aan het webinar van ClockAssist en Qics en zie hoe we goed zijn voor je humeur en voor je portemonnee!

Nieuwe Power BI Template

De vraag naar betrouwbare en aantrekkelijke managementrapportages groeit flink. We lopen hierin graag voorop en leveren dan ook al sinds twee jaar een Power BI template voor QicsMilestones. Nu is er een nieuwe versie beschikbaar. Méér inzicht en betere overzichten was het streven tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Power BI template voor QicsMilestones. Dat is uitstekend gelukt.

Ondersteuning QicsMilestones Silverlight

Microsoft stopt per oktober 2021 met het ondersteunen van Microsoft Silverlight. Om die reden zullen wij de ondersteuning voor de Silverlight-versie van QicsMilestones stoppen per 1 juni 2021. Voor die tijd dient u over te stappen naar de HTML-versie van QicsMilestones.

Wie werkt aan welke werkzaamheden?

Om van elke collega te kunnen zien waar hij/zij aan werkt, is een bepaalde werkwijze nodig. Mits goed uitgevoerd, levert deze werkwijze geen extra werk op. In tegendeel, het bespaart u als organisatie juist tijd en het levert meer grip en inzicht op.

Volautomatische urenregistratie

Voor bedrijven die een urenregistratie bijhouden, is er een interessante tool op de markt gekomen: ClockAssist. Deze tool gaat het registreren van uren nog makkelijker maken én wordt gekoppeld aan QicsMilestones 

Geen uren meer schrijven, maar goedkeuren

Wanneer de medewerkers van een kantoor hun uren niet meer hoeven te schrijven, maar alleen nog maar hoeven goed te keuren, wint de hele organisatie tijd. Met onze nieuwe planningsmodule is deze werkwijze voor ieder kantoor mogelijk. Hoe werkt het?

Praktijkdag Practice management in een nieuw tijdperk

Qics is één van de deelnemers van de ICT Accountancy praktijkdag: practice management 2020. Het doel van deze dag is het delen van ervaringen van en voor accountants en administratiekantoren. Ook zijn financials, softwareleveranciers en andere partijen aanwezig om van elkaar te leren en om kennis te delen.

Hoe druk is iedereen? Hou overzicht met de nieuwe planningsmodule

Met de vernieuwde planningsmodule van QicsMilestones kunt u niet alleen heel snel planningen maken voor uw team, u ziet ook in één oogopslag hoe druk uw team is. En het team profiteert ook: het registreren van uren én het factureren gaat allemaal nóg sneller.

Koppeling met eVerbinding

Sinds enige tijd heeft QicsMilestones een koppeling met eVerbinding.eVerbinding faciliteert digitaal factureren en is verbonden met het Nederlandse overheidsnetwerk voor digitaal factureren.

Waarom kozen déze kantoren voor QicsMilestones?

QicsMilestones wordt gebruikt bij meer dan 100 kleine, middelgrote en grote kantoren.

Lees hier welke administratie- en accountanstkantoren met QicsMilestones werken en waarom zij voor ons hebben gekozen.

Verlof en tijd-voor-tijd inzichtelijk

Wilt u ook rondom vakanties zicht hebben op uw beschikbare capaciteit en in één oogopslag kunnen zien bij wie u wat kunt inplannen? Wilt u ook dat medewerkers direct het actuele vakantiesaldo kunnen inzien? Dit, én meer, is mogelijk met QicsMilestones.

Nieuwe planningsmodule in QicsMilestones

Hoe druk heeft iedereen het? En nóg sneller factureren? Met de planningsmodule van QicsMilestones heeft u méér inzicht in capaciteit, budget, omzet en planning. U ziet direct hoe druk uw team ....

Wat is UBL? Wat kan ik ermee?

Wat is UBL en wat kunt u ermee? Wat zijn de voordelen van UBL en moet u nu wel of niet gebruik maken van UBL? In dit artikel leggen wij alles uit.

Koppeling met Mijn Kantoor

Vanaf vandaag is een koppeling beschikbaar tussen QicsMilestones (urenregistratie, facturatie, planning en projectmanagement) en Mijn Kantoor (CRM, workflow en klantcommunicatie voor de accountancymarkt). Met deze gekoppelde cloud-diensten bieden Qics en Mijn Kantoor .....

Wat is e-factureren?

E-factureren - of e-billing - is het versturen van een digitale factuur in een bepaalde, vaste structuur. Door die vaste structuur kan deze worden ‘gelezen’ door een boekhoudysteem en worden verwerkt.

10 voordelen van Power BI

Om de 10 voordelen van Power BI uit te kunnen leggen, duiken we eerst in de geschiedenis. Voorheen was het zo dat de afdeling IT eigen rapporten van de beschikbare data maakte en deze rechtstreeks aan de eindgebruiker leverde. Dit was de allereerste generatie Business Intelligence (BI) en wordt ook wel ‘Technical BI’ genoemd.

Het inrichten van projecten in de urenadministratie

Een veel gestelde vraag bij de implementatie van onze uren- en facturatiesoftware is hoe een bedrijf zijn projectresultaten kan optimaliseren. Deze vraag roept direct de andere vragen op. Het beantwoorden van deze vragen helpt een organisatie bij het kiezen van het juiste projecttype en bij het inrichten en monitoren van het project.

Andere KPI's door verschuiving ‘uurtje factuurtje’ naar vaste prijsafspraken

Dienstverlenende organisaties zijn van oudsher gewend de tijd die zij aan opdrachten besteden door te belasten op basis van uren maal tarief. De laatste paar jaar is echter een steeds snellere kentering waar te nemen in dit verdienmodel. Wat betekent dit voor u, de manier waarop u ..

Hoe voeg ik data uit verschillende cloudapplicaties samen in één rapport?

Veel van onze klanten hebben de automatisering van hun totale bedrijfsproces ondergebracht in meerdere, aan elkaar gekoppelde cloudapplicaties. Ze volgen hierbij het best-of-breed principe: kies de beste applicatie per deelgebied en zorg ervoor dat deze verschillende applicaties onderling gegevens uit kunnen wisselen. Ook bij Qics zitten wij op dat spoor.

Uren- en facturatieprogramma QicsMilestones ook gekoppeld met Yuki en AccountView

Het programma voor urenregistratie en factureren QicsMilestones kan vanaf nu gekoppeld worden aan Yuki en AccountView. Hiermee is het aantal koppelingen met QicsMilestones uitgebreid. De softwareprogramma’s Exact Online, Twinfield en CRM systeem AuditCase zijn al te koppelen met QicsMilestones.

Uitnodiging Masterclass QicsMilestones HTML

Bent u nog niet overgestapt naar de HTML-versie of wilt u meer weten over de huidige en toekomstige functionaliteiten van QicsMilestones? Dan is het goed om te weten welke voordelen u kunt behalen met de beproefde HTML-versie en hoe u kunt overstappen. Wij nodigen u uit voor onze masterclass op 26 juni 2019.

Qics behaalt status Microsoft Gold Partner

Softwarebedrijf Qics heeft afgelopen maand de hoogste partnerstatus, Gold Partner, van Microsoft ontvangen. Microsoft kent niet makkelijk deze status voor Gold Partner toe; wereldwijd gezien bereikt slechts één procent van de partners deze status. Qics heeft deze Gold Status zelfs voor twee competenties, ‘Datacenter’ en ‘Cloud Platform’, bereikt.

Heeft het ‘onderhanden werk’ zijn langste tijd gehad?

De afgelopen 15 jaar heb ik veel accountantskantoren gesproken over het zgn. ‘onderhanden werk’. Het doel van het onderhanden werk is om inzicht te krijgen in de winstgevendheid van een opdracht en om te bepalen welk bedrag er nog gefactureerd kan worden. Kan dat inzicht kan ook anders verkregen worden en heeft het ‘onderhanden werk’ zijn langste tijd gehad?

Best-of-breed met cloudapplicaties: het winnende scenario?

Het zal u vast niet zijn ontgaan: alle nieuwe software bevindt zich in de cloud. Bij softwarebedrijven wordt er aanzienlijk meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van cloud software, dan in de traditionele ‘on-premises’ software die bij u op kantoor (of bij een hostingpartij) speciaal voor u wordt geïnstalleerd en geüpdatet. Die trend is ...

Overstappen naar de cloud? 5 tips.

Veel bedrijven hebben koudwatervrees om over te stappen naar de Cloud, maar dat is al lang niet meer nodig. In een gehouden kennissessie met onze klanten kwam naar voren dat de Cloud een hoop voordelen kan opleveren. Wilt u qua urenregistratie, factureren en planning ook overstappen naar de Cloud en wilt u weten waar de valkuilen zitten en waar u op moet letten? Wij geven u vijf tips!

Qics introduceert Power BI dashboard voor QicsMilestones

Qics biedt QicsMilestones klanten vanaf nu een Power BI management dashboard. Hiermee krijgen QicsMilestones klanten inzicht in alle gegevens die met planning, budgetbewaking, urenregistratie, facturatie en onderhanden werk te maken hebben en kunnen zij deze informatie delen via een moderne app.

Een heldere projectadministratie

U heeft als ondernemer een prachtige nieuwe opdracht bij een klant gescoord, een fiscale adviesklus waar een aantal maanden werk in gaat zitten. Hoe zorgt u dat u ‘in control’ blijft van uw project?

Power BI connector genomineerd voor ICT Accountancy Award

QicsMilestones is genomineerd voor de ICT Accountancy award, een award voor de meest innovatieve software voor de accountancybranche.

QicsMilestones komt in aanmerking voor de ICT Accountancy award vanwege de ‘Power BI Connector’ die recentelijk aan het product is toegevoegd. Deze connector maakt het mogelijk alle .....

Niet straks als het rustig is, maar nu?

Gun uzelf een paar minuten tijd (door kennis te nemen van de inhoud van dit artikel) om het antwoord op bovenstaande vraag tot u door te laten dringen.

De start van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. Voor mijn gevoel hebben wij de oliebollen nog maar net achter de kiezen, maar een blik op de kalender leert dat het 1e kwartaal al weer ver is gevorderd.

QicsMilestones toegevoegd aan SecureLogin

Regelmatig krijgen wij de vraag of QicsMilestones ‘Single Sign-On’ en ‘Two-Factor Authenticatie’ ondersteunt. Door gebruik te maken van de applicatie ‘SecureLogin’ is dit vanaf nu mogelijk.

Vernieuwen op het gebied van urenregistratie en facturatie

Een aantal jaren geleden waren het de accountantskantoren die voorop liepen met het perfectioneren van het proces van urenschrijven en factureren. Inzicht houden in onderhanden werk, de flexibiliteit die gevraagd werd bij het afhandelen van declaratievoorstellen, het inzicht in de productiviteit: accountantskantoren eisten het en kregen het lang voordat andere branches, zoals ICT en consultancy, dit implementeerden.

Tijd voor zelfreflectie: hoe staat het met uw urenadministratie?

Het is af en toe schrikken hoe snel de tijd gaat. Ja, we zijn alweer bijna halverwege het jaar. En wat waren het weer drukke eerste maanden. Maar de aangiftes zijn inmiddels de deur uit en het jaarwerk is voor een groot deel afgerond. Veel accountantskantoren gebruiken deze periode om weer even op adem te komen. Vaak is er ook eindelijk tijd voor enige zelfreflectie: wat ging goed, en wat moet volgend jaar echt beter?

Waarom is best-of-breed beter dan een totaaloplossing?

Recent organiseerde Qics samen met Change to Comm (leverancier AuditCase en zustermij. van Caseware Nederland) een seminar op het Nederlandse kantoor van Microsoft met als thema: bent u als accountant klaar voor de toekomst? Tijdens dit seminar werd dieper ingezoomd op softwareoplossingen en –ontwikkelingen.

Eén van de sprekers ging in op de keuze tussen best-of-breed en totaaloplossingen.

Qics organiseert -Innovatie in ICT- voor zakelijke dienstverleners op Curacao

Softwarebedrijf Qics is dit jaar 10 jaar actief op Curaçao. Om het jubileum te vieren organiseert Qics op 2 juni een informatiesessie ‘Innovatie in ICT: uw kantoor over 5 jaar’ in het Avila Beach Hotel.

Tijdens het event worden de belangrijkste technologische ontwikkelingen besproken en wordt ingezoomd op ontwikkelingen die voor kantoren op Curaçao van groot belang zijn, zoals cloudcomputing.

Best Practices zijn zo slecht nog niet

Ik kom de term ‘Best Practices’ de laatste tijd steeds vaker tegen. Het werken met ‘Best Practices’ betekent vrij vertaald dat je gebruik maakt van de ervaringen van anderen bij het maken van je eigen keuzes. Daar zit wat in. Het kan het maken van keuzes een stuk makkelijker maken en de benodigde implementatietijd van software aanzienlijk verkorten. Bovendien snoer je met ‘Best Practices’ op een slimme manier iedereen de mond die de neiging heeft om het wiel opnieuw uit te vinden of erop staat dat de huidige manier van werken als maatstaf wordt genomen.

QicsMilestones en AuditCase: Best-of-Breed-oplossing voor de accountant

Qics en Change to Comm kijken tevreden terug op een bijzondere samenwerking. Ruim twee jaar geleden kozen de bedrijven voor een koppeling tussen hun beide software-oplossingen, respectievelijk QicsMilestones en AuditCase. Samen bedienen ze inmiddels nog beter accountantskantoren als het gaat om urenadministratie en klantrelatiebeheer in de cloud.

Verandermanagement bij software implementaties

Inherent aan een software implementatie, is dat de denkwijze van de medewerkers moet veranderen. Eén van de belangrijkste voorwaarden om te komen tot een succesvolle implementatie, is de acceptatie van de veranderingen door de medewerkers. Wat betekent dit in de praktijk? Thessa doet veel implementaties bij klanten en deelt haar ervaringen hierover in dit blog.

6 tips om vergeten uurtjes te voorkomen

Voor een controller is het van groot belang dat rapportages en overzichten correct en volledig zijn, omdat hij verantwoordelijk is voor planning en control. Wanneer hij kan vertrouwen op de rapportages en overzichten, gaat geen onnodige tijd verloren aan het uit voeren van deze controles.

Hoe zorg je ervoor dat urenrapportages betrouwbaar zijn en vooral dat er geen uren vergeten worden?

Wat een goede urenadministratie oplevert

Basis voor de omzet van dienstverlenende organisaties (waaronder accountantskantoren) vormen de gewerkte uren. Deze worden veelal op uur basis doorbelast aan hun klanten. Ook bij niet-dienstverlenende organisaties raakt meer- en meer ingeburgerd dat medewerkers gevraagd wordt hun tijd te schrijven. Dat maakt het mogelijk om de loonkosten nauwkeurig toe te rekenen aan de diverse activiteiten. Dit klinkt logisch, maar in de dagelijkse praktijk blijkt nog een wereld te winnen.

Wat levert een goede urenadministratie u op? In dit artikel belichten wij 10 belangrijke winstpunten van een goede urenadministratie, die ook op uw organisatie van toepassing kunnen zijn.

5 succesfactoren voor een succesvolle software-implementatie

De afgelopen jaren hebben wij, als softwarebedrijf, veel ervaring opgedaan met implementeren van software. Wij hebben honderden malen dezelfde software geïmplementeerd. De succesfactoren delen we graag met u, zodat u bij een software-implementatie de handvatten heeft om het project binnen budget en de gestelde deadlines af te ronden.

Hoe koppel ik een projecturen administratie

Wanneer u gaat werken met een systeem voor urenregistratie, is de koppeling met de financiële administratie een belangrijk onderwerp. U wilt immers dat de geschreven uren op de correcte manier financieel verantwoord worden, zonder dubbele invoer en zonder fouten.

 

Facturatie van uren

Het moment dat alle facturen de deur uit kunnen is aangebroken. U heeft keihard gewerkt om het de klanten naar de zin te maken en nu is het moment gekomen om af te rekenen. Een vlotte facturatie zorgt ervoor dat facturen snel bij uw klanten liggen en dat hopelijk de betaling snel volgt.

 

Het klinkt allemaal zo logisch, maar hoe weet u zeker dat alle uren correct zijn geschreven, dat de gemaakte afspraken correct worden gefactureerd en dat de factuur – op zichzelf een visitekaartje– er goed uitziet, zonder dat er al te veel tijd in gaat zitten?

QicsMilestones nu ook in het Nederlands

QicsMilestones is vanaf nu ook in het Nederlands beschikbaar. Ook benieuwd naar de Nederlandstalige versie van QicsMilestones? Meld u dan aan voor een gratis proefaccount.

Workshop 'De accountant in de cloud' groot succes

Op 26 februari jl. organiseerden Qics, Microsoft, Change to Comm, Full Finance en Heliview de workshop 'De accountant in de cloud'. Op de 6e verdieping van het kantoor van Micosoft (letterlijk in de cloud) werd dieper ingegaan op thema's waar accountantskantoren mee te maken hebben, als ze de cloud 'in gaan'.

5 Rapportagetips voor urenadministraties

Het doel van het bijhouden van een urenadministratie is veelal het kunnen factureren van de gewerkte uren aan de klant. In sommige gevallen worden de uren niet één op één doorbelast, maar wordt er op basis van een ‘fixed price’ gefactureerd. In die gevallen is het goed om te weten of er niet teveel uren worden besteed aan de werkzaamheden.

 

9 tips om efficiënter uren te schrijven

Het is voor veel accountantskantoren een uitdaging om iedere keer weer tijdig en volledig te factureren. Dit probleem begint al bij de basis. Hoe zorgt u ervoor dat alle medewerkers op tijd hun uren schrijven? Als niet alle medewerkers op tijd hun uren hebben verantwoord, weet u zeker dat u niet tijdig en volledig kunt factureren.

Hoe veilig is de cloud?

Veel gestelde vragen aan aanbieders van SAAS (software as a service) producten en dus ook aan Qics als leverancier van QicsMilestones, hebben als onderwerp de beveiliging van vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Met name grotere bedrijven zouden wars zijn van het gebruik vanuit de cloud, waar het betreft de software applicaties die zij voor hun eigen bedrijfsvoering gebruiken.

Qics lanceert cloudoplossing voor planning, uren en facturen

Katwijk, 30 oktober 2013 - Qics heeft onlangs haar nieuwe oplossing voor projectmanagement, planning, urenregistratie en facturatie gelanceerd. Het doel was het ontwikkelen van een gebruikersvriendelijke cloudoplossing met veel functionaliteit. Alle ervaring die in het verleden is opgedaan op het vlak van projectmanagement, planning, urenregistratie en facturatie is hierin meegenomen. Het resultaat? QicsMilestones, een ERP systeem voor zakelijke dienstverleners, helemaal in de cloud.

De ‘cloud’

De ‘cloud’… Het zou de titel van een spannende thriller kunnen zijn. Niets is echter minder waar. Het is de meest recente en onomkeerbare ontwikkeling op softwaregebied. Wat is er aan de hand en waarom is dat voor u als gebruiker van software relevant?

Qics en Change to Comm lanceren cloudoplossing voor accountancymarkt

Katwijk, 6 mei 2014 – Binnenkort is een koppeling leverbaar tussen QicsMilestones (projectmanagement, tijdregistratie en facturatie in de cloud) en AuditCase (CRM en document management voor de accountancymarkt). Met deze gekoppelde cloud-producten bieden Qics en Change to Comm een aantrekkelijk alternatief voor accountantskantoren die gebruik maken van bestaande totaaloplossingen.

Verschuiving naar fixed price projecten vraagt om andere werkwijze

Binnen de accountancybranche vindt de afgelopen tijd een duidelijke verschuiving plaats van opdrachten op basis van nacalculatie naar fixed price opdrachten. Deze ontwikkeling is in andere branches, met name in de ICT branche, al langer gaande. Eén van onze klanten, een administratiekantoor voor MKB, ZZP’ers en particulieren, verricht op dit moment alle werkzaamheden al op basis van fixed price,...

Uren hebben veel te verduren

Bij ieder bedrijf waar ik over de vloer kom speelt dit probleem: Er is altijd wel iemand die niet op tijd zijn uren schrijft. De gevolgen hiervan zijn groter dan men wellicht denkt. Naast het feit dat een onregelmatige facturatie zorgt voor een onregelmatige cashflow en dat het een negatieve invloed kan hebben op de continuïteit van een bedrijf, zijn er meer ongewenste neveneffecten.

Mobiel uren schrijven in QicsMilestones

De meeste mensen vinden het verantwoorden van uren een vervelende klus. Het kost tijd en vaak weet je niet meer precies wanneer je wat hebt gedaan. Smartphones en tablets bieden hier een uitkomst. Ben je klaar bij de klant? Dan kun je je uren direct verantwoorden, ook als je met QicsMilestones werkt.

Qics lanceert accountants-specifieke oplossing voor plannen, tijdschrijven en factureren

Katwijk, 16 juli 2014 - Qics heeft een accountancytemplate ontwikkeld voor QicsMilestones. Met de template beschikken accountantskantoren nu over de perfecte aanvulling op de in 2013 gelanceerde cloud oplossing voor plannen, tijdschrijven en factureren.

Wat is e-billing?

E-billing is niets minder dan het digitaal (of elektronisch) versturen van facturen. De ‘e’ in e-billing, e-facturatie en e-facturen staat voor ‘elektronisch’. E-facturen kunnen automatisch worden verwerkt en dat brengt een aantal voordelen met zich mee.

“Met welke KPI's stuur je een softwarebedrijf aan?”

KPI’s (Key Performance Indicators) zijn een niet meer weg te denken onderdeel van de rapportages die worden gebruikt bij het aansturen van bedrijven en bij het realiseren van de uitgestippelde strategie. Een moderne manager kan er niet buiten. Hoe kunnen KPI’s zinvol worden ingezet ter ondersteuning van de aansturing van een softwarebedrijf?

Het inrichten van uur- en onkostenartikelen

Ik zat bij een klant om de tafel die wilde weten hoe we de projectbewaking in zijn bedrijf konden optimaliseren. Het gesprek kwam al snel op de verschillende uurartikelen die zijn projectmanagers aanmaakten. Projectmanagers beslisten zelf over uurartikelen en maakten voor ieder project nieuwe codes aan. Het aantal artikelen liep hierdoor inmiddels over de duizend.

Inzicht in uw data

In het nieuws zien en horen we regelmatig de kreten ‘Big Data’ en ‘Internet of Things’. We produceren met z’n allen steeds meer data. De hoeveelheid data die we opslaan groeit dan ook exponentieel. Op dit moment zien we elke twee jaar een verdubbeling. Naar verwachting zal de hoeveelheid data in 2020 zijn toegenomen tot 44 zetabytes, ofwel 44 met 21 nullen!


Indexatie van contracten

ICT bedrijven sluiten regelmatig contracten tegen vaste prijzen met hun klanten om periodiek diensten te leveren. Deze contracten hebben een bepaalde geldigheidsduur, waarbij niet zelden stilzwijgende verlenging plaatsvindt aan het einde van de looptijd van het contract. U kunt dan denken aan  ...

Work-items in Visual Studio en urenregistratie: een administratieve last?

In dit artikel geven we aan hoe je een koppeling tussen Team Foundation Server (TFS) en QicsMilestones (online software voor projectmanagement, urenregistratie en facturatie) zou kunnen realiseren en je jouw ontwikkelaars een hoop tijd en frustratie kunt besparen. Hoewel dit artikel verder specifiek op TFS ingaat, zijn dezelfde aandachtspunten en conclusies in het algemeen ook toe te passen op andere systemen.

Hoe ziet factureren bij dienstverleners er in de toekomst uit?

Accountants, advocaten, consultants, architecten, schoonmakers en andere zakelijke dienstverleners verdienen een groot deel van hun omzet door het verkopen van uren. Het bedrag dat gefactureerd wordt is gerelateerd aan de uren die zij voor hun klanten bezig zijn geweest. Het ligt voor de hand om deze geschreven uren één-op-één door te belasten, dat is wel zo makkelijk en zo eerlijk.

Projecten bewaken met Power BI

Met de krachtige visuele analysemogelijkheden van Power BI en de rijke set van gegevens uit QicsMilestones, kun je projecten snel bijsturen, verbanden ontdekken en productiviteit en kwaliteit blijven verbeteren. In dit artikel leg ik uit hoe je de kracht van QicsMilestones en Power BI kunt combineren om meer inzicht te krijgen in de voortgang en het resultaat van je projecten.

Veel gemaakte fouten bij projectmanagement

Een project binnen budget, op tijd en met de juiste kwaliteit opleveren is altijd een uitdaging. Of het om ICT project, een intern project of een bouwproject gaat, overal komen dezelfde problemen en valkuilen voor. In dit artikel beschrijven we zes veel voorkomende fouten, die tot problemen bij het correct opleveren van een project kunnen leiden.

Projectmanagementsoftware voor ICT-projecten

Een goed ICT-project wordt op tijd, binnen budget en met de juiste kwaliteit opgeleverd. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is nogal wat voor nodig om dat voor elkaar te krijgen: realistische budgetten, haalbare deadlines, goed projectmanagement, weinig verzuim, duidelijke rolverdelingen, heldere afspraken, capabele mensen en beheersbare afhankelijkheden.

Alles-in-één-pakket is wel zo makkelijk…, toch?

Er werd mij verteld dat het belangrijkste voordeel van een totaaloplossing is, dat een alles-in-één-pakket wel zo makkelijk is. Of toch niet?

Onderhanden werk

Om te zien waar de verschillen zitten tussen de geregistreerde uren en de gefactureerde uren, kunt u in QicsMilestones altijd de actuele onderhanden werk positie bekijken.

Urenregistratie app

Met de urenregistratie app kunt u altijd en overal tijdschrijven! Waar en wanneer het u uitkomt, via uw smartphone of tablet. Geen excuses meer voor te laat ingeleverde weekstaten.

Gebruikers van QicsMilestones kunnen gratis gebruik maken van de QicsMilestones app.

Uitgebreide documentatie en instructievideo's

Om u kennis te laten maken met de uitgebreide mogelijkheden van QicsMilestones bieden wij u uitgebreide documentatie en instructievideo's.

Masterclass Plannen en Power BI

Schrijf u nu in voor de Masterclass van QicsMilestones 2020. Op woensdag 27 mei gaan we dieper in op de functionaliteiten ‘planning’ en ‘Power BI’ 

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Wilt u weten waarom wij de beste oplossing voor uw kantoor of bedrijf zijn op gebied van uren & facturatie? Schrijf u nu in:

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy