Dienstverlenende organisatie? Ken je QicsMilestones al?

Wat begon als maatwerk voor één enkele klant, groeide uit tot een volwassen SaaS-oplossing: QicsMilestones. In dit blog vertelt Marek Vaculčiak, productmanager bij Qics, hoe QicsMilestones is ontstaan, wat de ambities zijn en hoe dienstverlenende organisaties hiervan kunnen profiteren.

Dienstensector groeit

Het aandeel van de dienstenproducenten in de Nederlandse economie steeg in de periode 1969-2016 van 56 procent naar ruim 78 procent, zo lezen we op de site van het CBS. Ook recentere cijfers wijzen uit dat de zakelijke dienstverlening, zowel in percentage als in absolute cijfers, flink groeit. Over 2021 groeide de omzet van deze branche met 13,4 procent. Of het nu gaat om SaaS-leveranciers, accountancy, belastingadvisering en administratie, consultancy, IT-dienstverleners, architectenbureaus of rechtskundige dienstverlening: de omzet stijgt.

Van maatwerk naar de cloud

Al deze dienstverleners hebben te maken met urenregistratie en facturatie. Twintig jaar geleden zagen we bij Qics precies op dat vlak een hiaat in de software van Exact. Het registreren van uren en eenvoudig factureren van die uren was niet mogelijk binnen het populaire boekhoudprogramma. Eén klant klopte bij ons aan voor een maatwerkoplossing. In de loop der tijd groeide die maatwerkapplicatie uit tot een serieus product: QicsTime. In eerste instantie was QicsTime een on-premises-oplossing, maar ruim tien jaar geleden vonden we het tijd voor de overstap naar de cloud. We begonnen met bouwen en twee-en-een-half jaar later zag onze SaaS-oplossing QicsMilestones het daglicht.

De enige constante is verandering

Sindsdien zijn we QicsMilestones steeds verder aan het ontwikkelen. Technologische ontwikkelingen denderen voort, maar ook onze klanten zitten niet stil. Kijk alleen al naar de manier van factureren. Een aantal jaar geleden was het e-mailen van facturen al heel hip, nu loop je achter als je het niet elektronisch doet. Werd er vroeger vooral per uur gefactureerd, nu wordt er veel vaker met fixed prices, voorschotten en abonnementen gewerkt. Ook de mogelijkheid om mobiel te kunnen werken en om informatie overal en altijd beschikbaar te hebben, vraagt om een andere manier van omgaan met je software. Research en development staat dan ook hoog op onze agenda. Natuurlijk zijn we weleens een kant op gegaan die bij nader inzien niet de meest optimale was. Innoveren en het ontwikkelen van een applicatie is immers nooit een recht pad. Dat pad heeft QicsMilestones wel gebracht waar het nu is: een volwassen cloudoplossing voor het plannen, tijdschrijven en factureren van uren voor zakelijke dienstverleners.

Grootse ambitie

We zijn nog lang niet klaar. Onze groeiambitie is groot(s) en we zien onszelf graag terug als top 3-speler bij de dienstverleners in het mkb tot 500 medewerkers. Inhoudelijk willen we dat alle belanghebbenden met onze schaalbare, moderne en gebruiksvriendelijke oplossing hun dagelijkse processen kunnen uitvoeren: de urenschrijver moet zijn uren eenvoudig kwijt kunnen, de projectverantwoordelijke moet de status van projecten kunnen zien, de klantverantwoordelijke moet kunnen zien of klanten op tijd betalen en of de prijsafspraken kloppen, de afdeling facturatie moet in no-time de juiste facturen kunnen verzenden en de directeur-eigenaar moet met één druk op de knop overal inzicht in hebben. Dat kunnen we allemaal al, maar we blijven eraan werken om het nog makkelijker en mooier maken. Ons platform is een open platform dat zich eenvoudig laat koppelen met andere systemen, waardoor er een heel ecosysteem van applicaties ontstaat, dat precies past bij jouw wensen.

Best of breed

Doordat we ons richten op één domein, is QicsMilestones een best-of-breed-oplossing. Als we een deal verliezen omdat iemand voor een all-in-one-pakket kiest, dan hebben we daar vrede mee, maar ons streven is om nooit meer een deal te verliezen omdat iemand een betere cloudoplossing voor het plannen, schrijven en factureren van uren heeft gevonden. Zo zijn we in de afgelopen jaren gegroeid van maatwerkbouwer naar SaaS-leverancier. Van het bouwen van een product naar ieders persoonlijke smaak, naar het bouwen van een product waarmee we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken. Dat is wat ons drijft en dat is ook wat maakt dat de magie in ons team niet verloren gaat.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar wat QicsMilestones voor jouw bedrijf kan betekenen? Check onze website. Meer weten over koppelingen met andere pakketten of wil je gewoon eens verder praten over de mogelijkheden van QicsMilestones? Neem gerust contact met ons op, we leren je graag kennen!

Tags: Algemeen Accountancy ICT & Consultancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy