Innovatie als motor voor personeelsbehoud

In ons vorig blog vertelde Eddy Plasier, directeur bij Qics, wat economisch gezien zijn verwachtingen zijn voor 2024. Technologische innovatie, op allerlei vlakken, is een belangrijk aspect daarvan. Dat is niet alleen cruciaal bij het vormgeven van je aanbod, maar ook bij het werven en behouden van je talenten. In dit blog vertelt Eddy waarom innovatie de motor is voor personeelsbehoud.

Werven en behouden van talent in een concurrerende markt

Bij automatisering denk je waarschijnlijk vooral aan efficiëntie en kostenbesparing. Hoe schaarser het talent, hoe belangrijker om efficiënt te werken: meer doen met dezelfde hoeveelheid mensen, dat schreef ik al in mijn vorig blog. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat technologie ook een grote rol speelt in het werven en behouden van personeel?

Moderne tools als talentmagneet

De huidige generatie werknemers zoekt niet alleen een baan. Mensen zoeken vandaag de dag een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar hun werk wordt gefaciliteerd door moderne tools. Stel je voor: je bent een getalenteerde professional en staat voor de keuze tussen een stoffig bedrijf met verouderde systemen en een dynamische organisatie die investeert in de nieuwste technologieën. Persoonlijk zou ik niet lang na hoeven denken. Automatisering en het gebruik van geavanceerde tools zijn niet alleen belangrijk voor de efficiëntie binnen je bedrijf, maar ook voor het imago dat je uitstraalt naar potentiële nieuwe medewerkers.

Automatisering als instrument voor personeelsbehoud

Uit onderzoek blijkt dat het vervangen van een medewerker gemiddeld 21 procent van het bruto jaarsalaris van die medewerker kost. Je kunt dus maar beter investeren in het behouden van je huidige talenten. Ook daarbij speelt automatisering een sleutelrol. In een wereld waar de balans tussen werk en privé steeds belangrijker wordt, kunnen de juiste tools en systemen het verschil maken. Een gestroomlijnde workflow, minder stress en een aangenamere werkomgeving zorgt dat mensen graag bij je blijven werken.

Klaar voor de toekomst?

Bij Qics begrijpen we het belang van moderne, efficiënte softwareoplossingen, niet alleen voor jouw klanten, maar ook voor je medewerkers. Ben je benieuwd hoe onze oplossingen kunnen bijdragen aan zowel de tevredenheid van je klanten als het welzijn van je medewerkers? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf niet alleen nu, maar ook in de toekomst een aantrekkelijke werkgever blijft.

Wil je eens verder praten over hoe onze softwareoplossingen en diensten bijdragen aan een succesvolle toekomst? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy