Koppeling met eVerbinding

Sinds enige tijd heeft QicsMilestones een koppeling met eVerbinding. eVerbinding faciliteert digitaal factureren en is verbonden met het Nederlandse overheidsnetwerk voor digitaal factureren.

Waarom deze koppeling?

In het kort gezegd maken we met deze koppeling een digitale verwerking mogelijk van facturen die u verstuurt. Het resultaat is dat uw ontvanger deze sneller en met minder fouten kan verwerken in de boekhouding. Dit bespaart ook u tijd én uw facturen worden sneller voldaan.

Een andere belangrijke reden is dat de overheid alle aanbestedende partijen verplicht om op een bepaalde digitale manier te factureren. Deze manier ondersteunen wij nu volledig.

Hoe werkt het?

Het volledig digitaal verwerken van facturen is ook mogelijk met ‘scan en herken’-oplossingen. In de praktijk blijkt dit systeem echter erg foutgevoelig. Bovendien blijft het alsnog een bewerkelijk proces.

Met eVerbinding werkt het anders: In plaats van een factuur als PDF te versturen, wordt de factuur via een bestand met een standaard indeling verstuurd. Deze kan wél direct de boekhouding in. Deze standaard manier is gebaseerd op XML en draagt de naam ‘UBL’. (We schreven er eerder al een artikel over).

Om deze standaard goed te kunnen faciliteren, gebruikt de overheid een speciaal netwerk waarover de facturen verstuurd kunnen worden. Dat netwerk heet ‘Simplerinvoicing’ en dat maakt deel uit van het Europese Peppol netwerk.

Hoe gaat dat in QicsMilestones?

Wanneer u QicsMilestones gebruikt voor planning, urenregistratie en/of facturatie, sluit u allereerst een abonnement af bij eVerbinding. Onze support-afdeling helpt u hier graag bij.

Wanneer u het abonnement heeft afgesloten, ontvangt u een code. Na het invoeren van de code kunt u per relatie aangeven of deze een factuur via eVerbinding/ Simplerinvoicing moet ontvangen. Wanneer deze optie is gekozen, worden alle facturen in UBL-formaat via het Simplerinvoicing-netwerk verstuurd.

Meer weten?

Wilt u ook meer weten over eVerbinding, e-factureren/ e-billing via het Simplerinvoicing-netwerk? Neem dan contact op met ons!

Tags: ICT & Consultancy Accountancy Algemeen

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy