Qics lanceert cloudoplossing voor planning, uren en facturen

Katwijk, 30 oktober 2013 - Qics heeft onlangs haar nieuwe oplossing voor projectmanagement, planning, urenregistratie en facturatie gelanceerd. Het doel was het ontwikkelen van een gebruikersvriendelijke cloudoplossing met veel functionaliteit. Alle ervaring die in het verleden is opgedaan op het vlak van projectmanagement, planning, urenregistratie en facturatie is hierin meegenomen. Het resultaat? QicsMilestones, een ERP systeem voor zakelijke dienstverleners, helemaal in de cloud.

“10 jaar geleden hebben we QicsTime op de markt gebracht. Een uitgebreid softwarepakket voor urenregistratie en facturatie, met een grote schare aan zeer tevreden gebruikers. Als aanvulling hierop hebben we later QicsPlanner ontwikkeld, voor resource- en projectplanning”, vertelt Mark Velthuijsen, technisch directeur bij Qics. “Voor de ontwikkeling van QicsMilestones zijn we helemaal opnieuw begonnen, voor software in de cloud zijn nu eenmaal andere technieken nodig. Deze keuze geeft ons nu de ruimte om de komende jaren volop door te bouwen aan een steeds completere oplossing voor het kernproces van de zakelijke dienstverlener”.

Na twee jaar bedenken en bouwen, is op 24 september QicsMilestones gelanceerd. “Een spannend moment”, vertelt Eddy Plasier, commercieel directeur van Qics. “Doordat we een groep klanten nauw bij de ontwikkeling hebben betrokken, wisten we dat de oplossing goed zou aansluiten op de wensen van onze doelgroep. Toch blijft het spannend om na zo’n lange ontwikkelperiode een heel nieuw product op de markt te brengen. De reacties zijn gelukkig zeer positief en we hebben in de eerste maand al veel meer klanten kunnen aansluiten dan dat we verwacht hadden.”

Rijke functionaliteit

Doordat Qics al haar klantervaringen heeft meegenomen in de ontwikkeling van QicsMilestones, beschikt QicsMilestones direct over doordachte functionaliteiten op het gebied van project- en resourceplanning, projectmanagement, onderhanden werk, het factureren van uren/ voorschotten/ termijnen en contracten, bijboeken en afboeken, het jaarlijks indexeren van contracten, het factureren van abonnementen en strippenkaarten, factuurlay-outs en het bewerken van gegenereerde facturen.

Klanten die met de on-premise producten van Qics werken (QicsPlanner en QicsTime), kunnen dat blijven doen. Er wordt ook gewoon doorontwikkeld op deze pakketten omdat niet alle organisaties klaar zijn om over te stappen naar de cloud. Zijn ze wel zover om de stap naar de cloud te maken, dan kan de volledige historie worden geconverteerd naar QicsMilestones.

Intuïtief

Er is bij de ontwikkeling van QicsMilestones, naast de vele functionaliteiten, veel aandacht besteed aan het zo intuïtief mogelijk maken van de oplossing. Zakelijke dienstverleners willen hun tijd immers besteden aan de klant en niet aan het managen van projecten en de administratieve afhandeling.

Koppelingen

Ook is ervoor gezorgd dat QicsMilestones bij livegang beschikt over standaard koppelingen met Twinfield, Exact Online, Exact Globe en Exact Synergy. Daarnaast is er een web-api en een Scribe connector voor QicsMilestones beschikbaar, die het eenvoudig maakt om te koppelen met andere pakketten, zoals MS Dynamics CRM, Salesforce.com en Quickbooks.

Voor iedereen toegankelijk

Eigen servers of het beheer daarvan zijn bij een cloudoplossing niet nodig, waardoor QicsMilestones heel toegankelijk wordt voor de kleinere ondernemer. Daarnaast betalen bedrijven alleen voor wat ze gebruiken.

Gratis uitproberen

“Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van QicsMilestones, kan iedereen via onze site een gratis Discover account aanvragen. Dit is een account dat de gelegenheid biedt om het pakket te ontdekken” aldus Eddy Plasier. “Omdat het Discover abonnement geen tijdslimiet heeft, biedt het kleine ondernemers de mogelijkheid om langer met de gratis variant te kunnen werken”.
Tags: Accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy