QicsMilestones en AuditCase: Best-of-Breed-oplossing voor de accountant

Qics en Change to Comm kijken tevreden terug op een bijzondere samenwerking. Ruim twee jaar geleden kozen de bedrijven voor een koppeling tussen hun beide software-oplossingen, respectievelijk QicsMilestones en AuditCase. Samen bedienen ze inmiddels nog beter accountantskantoren als het gaat om urenadministratie en klantrelatiebeheer in de cloud.

Don van Zijtveld.jpgHet begint allemaal als Don van Zijtveld, directeur van Change to Comm, op zoek is naar een nieuwe partij om mee te koppelen. “We werkten voor onze urenadministratie veel met een andere aanbieder, maar zij begonnen zich steeds meer als concurrent op te stellen. Om eerlijk te zijn, vond ik ook dat ze te weinig innoveerden. Als je Best-of-Breed wil zijn, moet je op zoek naar de beste pakketten en naar bedrijven die willen vernieuwen”, aldus Don, die al snel aan de telefoon hing met Qics. Qics en Change to Comm merken dat ze veel raakvlakken hebben. “Ook Qics zat in een soortgelijke situatie. Wij koppelden veel met een partij, maar ook zij gingen steeds meer hun eigen weg. Wij willen de beste zijn op het gebied van uren en facturatie, Change to Comm op het gebied van CRM. Zo zijn we met elkaar in gesprek geraakt”, zegt Ron de Langen, manager Sales en Marketing bij Qics.

Ron de Langen ZW.pngVan concurrentie met elkaar is volgens hem geen sprake. “Sterker nog, ik denk dat we complementair aan elkaar zijn. Als klanten het één zoeken, zoeken ze vaak ook het ander. Wie een nieuwe urenoplossing wil, doet dat vaak in combinatie met een nieuwe CRM-oplossing. Dat maakt het voor ons des te meer de moeite waard om te investeren in de integratie tussen beide oplossingen.”

Functionaliteiten

Qics en Change to Comm zien in hun Best-of-Breed een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande totaaloplossingen. Don: “AuditCase ondersteunt standaard meer functies. Zo kan je bepaalde dossiers afschermen, zodat niet iedereen erbij kan, bijvoorbeeld het dossier van een bekende Nederlander. Bij de grote leveranciers kan veel minder of is veel meer maatwerk nodig.”

Als het om functionaliteit gaat, wint volgens Ron ook QicsMilestones het van de concurrenten. “QicsMilestones sluit beter aan bij wat een klant vandaag de dag zoekt dan wat generieke oplossingen bieden. Vroeger was alles bijvoorbeeld uurtje-factuurtje. Maar nu heb je te maken met vaste prijzen of allerlei abonnementsvormen. Het facturatieproces kost daardoor veel meer tijd, omdat je elke maand alle facturen aan het aanpassen bent. Met QicsMilestones kun je die afspraken vastleggen. Je hebt minder kans op fouten, het is veel sneller en je bent een stuk flexibeler.”

Risico

Of het niet veel veiliger is om alles onder één dak te hebben, is volgens Don een veelgestelde vraag. “Sommigen zullen inderdaad zeggen dat het een groter risico is om met meerdere partijen in zee te gaan. Maar in de afgelopen 10 jaar heb ik vaker gezien dat een totaalleverancier bepaalde functies zoals fiscaal of uren en declaratie laat vallen omdat het te weinig oplevert, dan dat één van de partijen waar wij mee koppelen helemaal niets meer deed.”

Toekomst

De wereld van accountancy is continu in beweging. Het is volgens beide heren dan ook belangrijk om goed in te spelen op de vraag in de markt. “Dat lukt ons als kleinere partij goed. Alles moet efficiënter, accountants worden adviseur. Dat zijn veranderingen die ook in een CRM-pakket moeten zitten”, zegt Ron. Grote leveranciers kijken volgens Don te ver vooruit: “Wij concurreren vaak met partijen die het alleen maar hebben over de toekomst, wat ze in 2017 gaan doen. Maar in de tussentijd missen ze alle veranderingen.” Ook Ron beaamt dat: “Die langetermijnplanning wordt vaak ook niet gehaald. Het gaat erom dat je meteen kan inspelen op de wensen van de klant.” Don: “Het is voor ons waardevoller om continu wijzigingen door te voeren. Misschien zijn het in de ogen van sommigen slechts kleine dingen, maar al die dingen tellen wel op. En uiteindelijk draait het om wat onze klanten willen.”

Interesse in Qics en Auditcase? Maak een afspraak voor een gezamelijke demonstratie

Tags: Accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy