‘QicsMilestones kent geen rare toeters of bellen die het complexer maken dan nodig is’

Pivoton ontwikkelt intuïtieve, procesgestuurde software voor de flexmarkt. Pivoton ondersteunt het hele proces, van het vinden en plaatsen van een kandidaat, tot het verwerken van urendeclaraties en van verlonen tot factureren, zodat hun klanten zich kunnen focussen op de business. Paul van den Bosch, algemeen directeur van Pivoton, vertelt hoe QicsMilestones hen helpt.

Van softwareontwikkeling naar facturatie en rapportage

Wij vertalen complexe wet- en regelgeving naar gebruiksvriendelijke procesondersteunende software voor de flexmarkt. Daarmee staan we garant voor maximale productiviteit en foutreductie. Dat doen we met een eigen team, maar we huren ook externen in als we extra capaciteit nodig hebben. Het is voor ons belangrijk alle uren die hiermee gemoeid gaan goed te registreren en te monitoren. Waar worden de uren op geboekt, kloppen de geschreven uren met de planning, hoe zit het met verzuim? Onze ontwikkelaars werken met Jira, een software-ontwikkeltool voor agile teams. Onderdeel hiervan is ook dat zij de uren die zij aan bepaalde functionaliteiten besteden hierin vastleggen. Jira geeft ons als management echter niet genoeg stuurinformatie, daar is het primair ook niet voor bedoeld.

Geen dubbel werk

Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die ons wel die detailinformatie geeft. Niet alleen van onze uren die we besteden aan softwareontwikkeling, maar op alle uren van alle medewerkers. We hebben gekozen voor QicsMilestones. Deze oplossing maakt het niet alleen mogelijk uren te registreren en te factureren, het biedt ons ook de tools om tot een heldere rapportage te komen over planning, voortgang en resultaten, zodat we daarop kunnen sturen. Omdat QicsMilestones een koppeling heeft met Jira, maakt het niet uit waar de ontwikkelaars hun uren boeken. Of dat in Jira gebeurt of rechtstreeks in QicsMilestones, ze hoeven het maar één keer te doen, alles komt in QicsMilestones terecht. Wij gebruiken de geregistreerde uren in QicsMilestones vervolgens voor de output naar onze Power BI-rapportages.

Weinig contact nodig

Er is eigenlijk weinig contact met het team van Qics. Dat is wat ons betreft goed nieuws, het is gewoonweg niet nodig. De interface van QicsMilestones is heel eenvoudig, er zijn geen rare toeters of bellen die het complexer maken dan nodig. De oplossing is heel stabiel, zij doet wat het moet doen en we kunnen het zelf precies zo inrichten dat het voor ons goed werkt, zowel als het gaat om de input vanuit Jira, als voor wat betreft de output naar onze BI-rapportages. QicsMilestones voorziet precies in de behoefte die wij hebben om te kunnen registreren, rapporteren en sturen.

Tags: Algemeen ICT & Consultancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy