Software inrichten. Ga je voor flexibiliteit of standaardisatie? Aan jou de keuze

Voor veel organisaties is snel, eenvoudig en overzichtelijk factureren een belangrijke doelstelling. Maar er zijn ook bedrijven die meer waarde hechten aan flexibiliteit en graag bedrijfsspecifieke prijsafspraken maken met hun klanten. Met QicsMilestones kan het allemaal. Het is maar net waar je het meeste belang aan hecht: flexibiliteit of standaardisatie?

Snelheid

Als wij met nieuwe klanten in gesprek gaan over hun bestaande facturatieproces, horen we vaak dat het te lang duurt voor de facturen de deur uit zijn en dat het proces onoverzichtelijk en ingewikkeld is. In veel gevallen is hun voornaamste doelstelling om soepel met een nieuw urenregistratiesysteem aan de slag te gaan en snel en eenvoudig hun facturen te versturen.

Facturen in een dag de deur uit

Het zal niemand verbazen, maar dat is precies waar QicsMilestones heel goed in is. Dan moet je echter wel kiezen voor een configuratie die past bij je doelstellingen. In een eerder blog schreven we al hoe je een soepele start maakt met onze moderne urenregistratiesoftware. Kort samengevat: standaardiseer zoveel mogelijk, hou je daaraan, wees bereid om je bestaande inrichting en werkwijze los te laten en leg je processen goed vast. Als je dat doet, en daarmee kiest voor grofweg 80 procent standaardisatie en 20 procent flexibiliteit, is het mogelijk – weten wij uit ervaring – om direct na het einde van de maand de facturen de deur uit hebben.

Flexibiliteit

Aan de andere kant van het spectrum zijn er ook organisaties die graag bedrijfsspecifieke afspraken maken met hun klanten. Dat is één van de manieren waarop ze meerwaarde leveren. Dat kan ook heel goed met QicsMilestones, maar kies in dat geval voor een inrichting waarin niet van alles is gestandaardiseerd. Concentreer je dan op 80 procent flexibiliteit en 20 procent standaardisatie en accepteer dat het maandelijks wat langer duurt voor de laatste factuur is verwerkt. Maar dan heb je wel een factuur waar iedere klant tevreden mee is.

Alles is een keuze

Hoe je het ook ingericht wil hebben, onze software kan het aan en onze consultants kunnen je begeleiden. Zo koos accountantskantoor Lansigt ervoor om met onze best practices aan de slag te gaan. Op die manier hebben zij een mooie efficiencyslag gemaakt terwijl ze nog steeds een stuk flexibiliteit hebben om van de standaard af te wijken als dat nodig is. Forward Fiscalisten daarentegen geeft de voorkeur aan meer flexibiliteit en minder standaardisatie, waardoor het versturen van de facturen net even wat meer werk met zich meebrengt. Zoals met veel dingen in het leven: alles is een keuze. Met QicsMilestones kies je gewoon die opzet die het beste bij jouw organisatie past.

Waar kies jij voor?

Wil je ook soepel met je urenregistratiesysteem aan de slag en in no time je facturen versturen? Of ga je liever voor flexibiliteit en maak je graag bedrijfsspecifieke prijsafspraken met je klanten? Wij begrijpen beide keuzes en kunnen je in beide gevallen ondersteunen, met onze software en met onze consultancy. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Tags: Accountancy Algemeen

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy