Welke kansen biedt 2023 jouw accountantskantoor?

Een nieuw jaar biedt altijd weer nieuwe kansen. Je accountantskantoor groeit, maar groeit jouw software ook mee? Met de juiste technologie kun je heel wat uitdagingen omzetten in kansen en je kantoor een upgrade geven. In dit blog deelt Eddy Plasier, directeur bij Qics, zes kansen die je met de juiste oplossing in 2023 kunt grijpen.

Tijd besparen

Met de juiste software kun je je processen optimaliseren. Meer doen met minder mensen, dat is in deze tijd hard nodig.

Tijd besparen door eenvoudig uren te schrijven

Tijdschrijven vindt niemand leuk, toch? Maar als je vooraf uren in kunt plannen en de weekstaat al voorgevuld staat met de planning, wordt het al een stuk leuker. Dan ga je van uren schrijven naar uren plannen en achteraf goedkeuren. Dat scheelt veel mensen veel tijd. Wat je daarmee kunt doen, hoeven we je niet uit te leggen…

De juiste uren factureren

Hoe fijn zou het zijn als je in één oogopslag ziet of iedereen alle uren volledig en juist heeft ingevoerd. Zo kun je de kwaliteit van de ingevoerde uren beoordelen vóór je gaat factureren.

Overzicht over projecten

Met de juiste applicatie kun je makkelijk projecten volgen. Zo hou je overzicht op budgetten en voorkom je dat iemand te veel tijd aan een project besteedt en zorg je ervoor dat overeengekomen deadlines worden gehaald.

De juiste persoon op de juiste plek

Je kunt heel wat aan efficiëntie winnen als je de juiste persoon het juiste werk laat doen. Het is natuurlijk zonde om een senior eenvoudige taken te geven. Maar het heeft ook geen zin om een junior in te zetten op een ingewikkelde klus. Dan is de kans groot dat de senior alsnog een berg uren moet maken, om de opdracht tot een goed einde te brengen. Om de juiste personen op de juiste plek te krijgen, heb je wel overzicht nodig over wie met wat bezig is. Alleen dan kun je je capaciteit optimaal inzetten.

Scoren met je facturen

Behalve dat snel factureren je tijd bespaart, is een nette, overzichtelijke factuur ook een mooi visitekaartje. En dat zorgt er dan weer voor dat je klanten geneigd zijn sneller te betalen.

Meer weten?

Wil je ook sneller en eenvoudiger uren schrijven, betere projectbewaking, meer inzicht in budget en capaciteit en minder budgetoverschrijdingen? Met QicsMilestones zorg je voor nette en kloppende facturen, goed geïnformeerde medewerkers en tevreden klanten. Nu al zin in een demo, nog voor het nieuwe jaar? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy