Workshop 'De accountant in de cloud' groot succes

Op 26 februari jl. organiseerden Qics, Microsoft, Change to Comm, Full Finance en Heliview de workshop 'De accountant in de cloud'. Op de 6e verdieping van het kantoor van Micosoft (letterlijk in de cloud) werd dieper ingegaan op thema's waar accountantskantoren mee te maken hebben, als ze de cloud 'in gaan'.

Na een inspirerende opening van Eddy Plasier van QICS, vertelde Jonathan Witkamp, business development manager Windows Azure bij Microsoft, over de ontwikkelingen op het gebied Cloud Computing. Hij gaf aan dat Cloud Computing de toekomst heeft en hoe Microsoft hiermee om gaat. Daarnaast werd er gediscussieerd over thema's als veiligheid en privacy.

Kopie  van DSCN1797.JPGVervolgens vertelde Henk Aardoom van Full Finance meer over het optimaliseren van werkprocessen met behulp van moderne tools. Hij ging daarbij in op Alley-Oop. Een initiatief voor inzicht in en overzicht over accountancywerkprocessen (procesoptimalisatie door de integratie van 'best of breed' systemen).

Ron de Langen van Qics en Don van Zijtveld van Change to Comm lieten zien hoe het moderne accountantskantoor voordeel behaalt met het kiezen voor best-of-breed, gespecialiseerde oplossingen voor verschillende processen. Geen halve oplossingen, maar complete pakketten met veel functionaliteiten en volledig in de cloud.Kopie  van DSCN1813.JPG

Tijdens de afsluitende borrel werd ons snel duidelijk dat veel accountants inzien dat ze mee moeten met deze ontwikkeling, maar dat het voor hen een grote stap is.

Bekijk de foto's

Tags: Accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy