Zo ondersteun je als ICT-bedrijf al je stakeholders

Zakelijke dienstverleners zoals ICT-bedrijven, hebben te maken met een complex proces van capaciteit inplannen, uren registreren, budgetten bewaken en facturen versturen. Dat proces wordt niet door één persoon uitgevoerd. Er zijn meerdere personen mee bezig, ieder als specialist op zijn of haar deelgebied. Hoe zorg je dat je dat je dan toch iedereen de beste inzichten en controle geeft?

Verschillende wensen

Elk ICT-bedrijf herkent het proces van planning, urenregistratie en facturatie dat bij elk project doorlopen moet worden. In dat proces hebben verschillende collega’s – stakeholders – andere wensen. Deze verschillende wensen zijn het uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van QicsMilestones en zijn hier zodanig in verwerkt dat iedereen ‘wegloopt’ met het pakket.

* Projectmanager

De projectmanager wil vooral kunnen volgen hoe een project ervoor staat, ten opzichte van de planning en ten opzichte van het budget. Om dat te kunnen zien wil deze collega niet alleen alle historische gegevens (zoals de geschreven uren) overzichtelijk bij elkaar hebben maar ook inzicht in de toekomstige gegevens voorhanden hebben (wat moet er nog gebeuren en wanneer kunnen we dat doen?). Al deze gegevens maken we voor hem of haar inzichtelijk, zodat er altijd een up-to-date overzicht van het project is.

* Resourcemanager

Degene die verantwoordelijk is voor de resources wil uiteraard weten hoe druk iedereen is. Welke resources zijn er nog beschikbaar, uitgesplitst naar competentie? Daarbij wil de resourcemanager niet alleen vooruitkijken, maar ook terugkijken. Hoe hebben mijn mensen het gedaan, hoe productief zijn ze, hoe staat het met het ziekteverzuim?

* Financieel manager

De financieel manager is geïnteresseerd in twee zaken. Hij of zij wil zeker weten dat de facturen op tijd de deur uit gaan, volgens de afspraken met de klant. Of dat nu uren * tarief, fixed fees, voorschotten of abonnementen zijn, de factuur moet goed zijn. Daarnaast wil hij of zij inzicht in de financiële voortgang. Hoeveel is er opgebruikt van het budget en wat zijn de gerealiseerde marges?

* De specialist & urenschrijver

Tenslotte is er nog de specialist die zijn uren moet verantwoorden. Een medewerker wil zo makkelijk mogelijk, zonder dat het echt tijd kost, de gemaakte uren boeken het juiste project. Op deze manier worden de uren ‘moeiteloos’ geboekt op de juiste budgetten zodat de facturen helemaal kloppen en vlot kunnen worden verstuurd.

Ondersteuning en inzicht

Met QicsMilestones borg je het hele proces, van capaciteit inplannen en uren registreren tot budgetten bewaken en factureren. Van relatief kleine ICT-clubs van vijftig medewerkers tot grote ICT-bedrijven met honderden medewerkers. Door verschillende bronnen te combineren, kunnen we alle collega’s of stakeholders het door hen gewenste inzicht geven, wat hun rol ook is. Niet alleen zorgen we met QicsMilestones dat het hele proces is geborgd, de software integreert ook naadloos met Microsoft Power BI. Dat geeft je de flexibiliteit om bedrijfs- en rolspecifieke rapportages te maken.

Waardevolle schakel

Met QicsMilestones heb je als ICT-bedrijf niet alleen een tool in handen die je proces ondersteunt van a tot z, maar die ook nog eens alles met elkaar in verbinding brengt. Daarmee heb je grip op het hele traject. QicsMilestones is een moderne SaaS-oplossing die communiceert met je bestaande pakketten, zoals financiële applicaties of CRM-software. Dat maakt het een waardevolle schakel in het totale IT-landschap.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten? We leiden je graag rond in onze software. Bekijk de vijfminutentour of neem contact met ons op. We komen graag een demo op maat geven.

Tags: Algemeen Accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy