In deze release zijn de volgende functionaliteiten nieuw toegevoegd: Taken. We gaan op het Werken met taken, Details van een taak, Details van een taak tonen bij het plannen en Details van een taak tonen bij het invoeren van uren. Hiernaast is in deze release ook Crystal reports uitgefaseerd.

De release notes zijn op video te bekijken, zie https://youtu.be/5iUGGjUo9gs

Werken met taken

We willen graag met taken kunnen werken in QicsMilestones. Een taak zou dan een afgebakend stuk werk kunnen zijn, waarop je iemand kunt plannen en waarvan de tijd die er aan is besteed afgaat van een bepaald budget. We zullen een aantal releases nodig hebben om dit compleet te maken, maar in deze versie maken we de eerste stappen. Wat nu planning heet, hernoemen we naar 'taak'. Zo'n taak krijgt dan verschillende eigenschappen, bijvoorbeeld hoeveel werk moet ik nog verrichten om die taak te voltooien en daarmee gaan we straks, in volgende versies, steeds meer functionaliteiten toevoegen. 'Plannning' is dan het toewijzen van één of meerdere personen aan een taak in de gespecificeerde tijd (dag/week).

taak_planning.png

Details van een taak

Op een taak kun je aardig wat dingen definiëren. Zo kun je vastleggen hoe lang de taak naar verwachting gaat duren, maar je kunt ook vastleggen hoe veel je er vanaf nu nog aan denkt te moeten besteden om de taak af te ronden. Ook kun je vastleggen hoeveel deliverables je moet opleveren, bijvoorbeeld het aantal aangiften of het aantal documenten. Aan de hand van deze informatie worden nog een aantal velden berekend op de taak, zodat er steeds meer duidelijk wordt over de voortgang van bepaalde taken.

taak_details.png

Details van een taak tonen bij het plannen

De gegevens die je vastlegt op een taak, kun je ook weer tonen in de planningspagina's. Dus zowel bij projectplanning als de resource planning kun je kolommen toevoegen die inzicht geven in de voortgang van de taken.

proj_plan_taak.png

Details van een taak tonen bij het invoeren van uren

Bij het uren invoeren is het ook mogelijk om gegevens van een taak op te vragen en aan te passen. Dat doe je door rechts te klikken op een geboekte urenregel en dan te kiezen voor 'open taak'. Daar kun je gegevens wijzigen en zo kun je dus tijdens het invoeren van de uren je taken bijwerken.

Taak_urenschrijven.png

Crystal reports uitgefaseerd

Vanaf deze release is het niet meer mogelijk om facturen te genereren met de factuurlay-out die in crystal reports gemaakt is. Als het goed is gaat het niet tot problemen leiden, want de factuurlay-outs die bij ons bekend zijn, die ooit in crystal report zijn gebouwd, hebben we inmiddels omgebouwd naar Microsoft reporting services. Heeft u hier toch nog vragen over, neem dan even contact op met onze helpdesk.