Release 23 juni 2023

In deze release zijn de volgende functionaliteiten nieuw toegevoegd: Exporteren van factuurkop gegevens mogelijk gemaakt en berekende tariefbepaling op budgetregel is aangepast.

Let op: aan het einde van dit artikel staan belangrijke wijzingen m.b.t. de API voor wie zelf koppelt met QicsMilestones. Deze wijzigingen gaan niet over de standaard koppeling met de financiele administratie, maar eigen maatwerk.

Export van factuurkop

Het is nu mogelijk om de factuurkop gegevens te exporteren. Vanuit het facturenscherm kun je één of meerdere facturen kiezen en dan met rechtermuis knop op Exporteren klikken.  Het maakt niet uit welke status het factuurvoorstel of de factuur heeft, dit is zichtbaar in kolom B "Invoice state".

Het te downloaden bestand is vergelijkbaar van opzet als het productie-exportbestand of het projecten-exportbestand. Hieronder staat een voorbeeld:

Het bestand is niet bedoeld om in bulk gegevens te wijzigen, maar om enkele eenvoudig analyses uit te voeren, bijvoorbeeld hoeveel omzet of wat het btw bedrag is in een bepaalde periode. Of welke factuurreferenties gebruikt zijn.

Berekende tariefbepaling op budgetregel

Op een budget regel heb je bij het veld tarief de mogelijkheid om te kiezen voor Berekend of Aangepast:

Kies je voor berekend, dan werd het tarief alleen ingevuld als je op het tabblad Restricties ook daadwerkelijk een medewerker en artikel-restrictie had ingevuld.

Deze berekening is nu verregaand aangepast en kan kijken naar alle gekoppelde facturatie-afspraken op deze budgetregel en daar ingestelde tariefbepalingen. Als al deze instellingen leiden tot een uniek resultaat, dan vult QicsMilestones dit tarief voor.

Dit geldt voor alle tarieven: verkoop, kostprijs en onkosten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wijzigingen API:

  • De versie V3 is nu live op productie, hiermee is V2 dus de verouderde versie. Deze versie komt 1 juli 2024 te vervallen.
  • Klik hier voor de documentatie van V3 en de verschillen t.o.v. V2.
  • De beveiliging is gewijzigd, zie de toelichting hieronder.

Beveiliging

De beveiliging van de toegangsgegevens naar andere gekoppelde systemen (zoals EOL) is op API niveau aangescherpt, zodat er maximaal een geselecteerd QicsMilestones gebruiker deze gegevens via API kan ophalen. Dit is standaard de sync_0XXXX@qicsmilestones.nl gebruiker, waaronder de synchronisatie in de meest gevallen verloopt.

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy