Release 28 augustus 2020

In deze release zijn de volgende functionaliteiten nieuw toegevoegd: Capaciteitsplanning: Planning per dag zichtbaar en 0,00 waarden worden lichtgrijs getoond, Uren invoeren - dagplanning wordt automatisch gevuld, Budgetten - Importeren van budgetten voor meerdere projecten, Uren invoeren - Alle velden worden bewaard bij het aanmaken van 'favorieten', Algemeen - Meer vrije velden beschikbaar, Facturatie - 'Specificatie Ja/Nee' per factuur instelbaar, Uren invoeren - Wel of niet de laatst ingevoerde waarden gebruiken.

Bekijk deze release notes ook op video: https://youtu.be/qfk3OF_kdj4

Capaciteitsplanning - planning per dag zichtbaar

het is nu mogelijk om de capaciteitsplanning ook per dag te bekijken. Via de paginavoorkeuren kunt u instellen of de planning in dagen of in weken getoond moet worden:

mceclip2.png

Wanneer er wordt gekozen voor 'Dagen', dan wordt de capaciteitsplanning in dagen getoond:

mceclip3.png

Capaciteitsplanning - 0,00 waarden worden lichtgrijs getoond 

Wanneer er niks is gepland, staat er een waarde van 0,00 in de betreffende cel. Deze waarde wordt nu lichtgrijs getoond, zodat er een duidelijk verschil te zien is tussen weken/dagen met planning en weken/dagen zonder planning.

mceclip4.png

Deze verschillen zijn nog beter zichtbaar als alle regels worden geselecteerd. In dat geval springen de cellen met planning echt in het oog:mceclip7.png

Uren invoeren - dagplanning wordt automatisch gevuld

Bij het invoeren van uren kan de planning voor de geselecteerde week worden opgevraagd:

mceclip12.png

Wanneer er een dagplanning of een terugkerende planning bestaat, wordt deze direct op de betreffende dag getoond.

mceclip9.png

Budgetten - Importeren van budgetten voor meerdere projecten

Op de pagina 'Projecten' bevindt zich een knop waarmee budgetten kunnen worden geimporteerd:

mceclip13.png

Het is nu mogelijk om via deze import budgetten voor meerdere projecten tegelijk te importeren. Dit kunt u doen door in de Excel sheet die u gebruikt voor het importeren van budgetten, de kolommen 'Project code' en Project name' in te vullen.

mceclip14.png

Uren invoeren - Alle velden worden bewaard bij het aanmaken van 'favorieten'

Wanneer je een urenboeking vaker (en sneller) wil kunnen toevoegen aan een weekstaat, kun je deze regel markeren als 'favoriet'. Bij het opslaan van een regel als 'favoriet' worden nu ook de waarden van de velden 'budget' en 'omschrijving' opgeslagen.

Algemeen - Meer vrije velden beschikbaar 

Voor rapportagedoeleinden is het mogelijk om vrije velden aan te maken bij bijvoorbeeld klanten en projecten. Het aanmaken van vrije velden is nu ook mogelijk bij de volgende entiteiten:

  • Artikelgroep
  • Afdeling
  • Valuta

mceclip20.png

Facturatie - 'Specificatie Ja/Nee' per factuur instelbaar

Het is nu nogelijk om per factuur aan te geven of er een wel of geen specificatie toegevoegd moet worden aan de factuur. Dit veld wordt bij het genereren van de factuur gevuld met de waarde 'Specificatie Ja/Nee' zoals deze op de klant is ingesteld. Vanaf dat moment kan de waarde op factuur-niveau worden aangepast.

mceclip15.png

In het overzichtsscherm van facturen is nu ook zichtbaar of een factuur met of zonder specificatie is aangemaakt:

mceclip17.png

Uren invoeren - Wel of niet de laatst ingevoerde waarden gebruiken 

Bij het aanmaken van een nieuwe uren- of onkostenboeking, worden de cellen voorgevuld met de waarden van laatst ingevoerde uren- of onkostenboeking. Dat kan handig zijn als u meerdere regels voor hetzelfde project of voor dezelfde klant moet invoeren maar het kan ook verwarrend werken als iedere uren- of onkostenboeking voor een andere klant is. Om die reden hebben we het voorvullen van de cellen instelbaar gemaakt:

mceclip18.png

Als u deze waarde op 'Nee' zet, wordt de uren- of onkostenregel na iedere invoer weer leeggemaakt. Het gaat overigens om deze regel:

mceclip19.png

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy