Release 7 mei 2021

In deze release hebben we de eerste versie van de projectplanning vrijgegeven. We hadden al capaciteitsplanning, daarbij kijk je eigenlijk vanuit de medewerker naar zijn beschikbaarheid en op welke projecten hij of zij is ingepland. Bij de projectplanning ga je kijken vanuit het project. Dus we tonen de projecten met de budgetregels en daaronder staan de medewerkers die je op dat project kunt inplannen.

Deze release notes zijn ook op video te bekijken: release 7 mei 2021

Projectplanning

In deze release hebben we de eerste versie van de projectplanning vrijgegeven.

_prj_mnu.png

We hadden al capaciteitsplanning, daarbij kijk je eigenlijk vanuit de medewerker naar zijn beschikbaarheid en op welke projecten hij of zij is ingepland. Bij de projectplanning ga je kijken vanuit het project. Dus we tonen de projecten met de budgetregels en daaronder staan de medewerkers die je op dat project kunt inplannen.

_proj_planning.PNG

Wie je kunt inplannen, hangt af van de medewerkers die weer aan de facturatie-afspraak zijn gekoppeld. Dus we tonen daar alleen de medewerkers die ook echt relevant zijn voor dit onderdeel van het project. Met wat filters kun je aangeven of je alle budgetregels wilt zien, of alleen de budgetregels die gepland zijn.

_filters.png

Zodra je aan het plannen bent, kan dat of gewoon door 'in line' te editen
alsof je een Excel ziet en gewoon uren gaat invullen, of je kunt rechtsklikken op een regel en dan kiezen voor weekplanning of bijvoorbeeld voor recurring/een terugkerende planning. Op deze
manier maken we het projecten inplannen een stuk makkelijker en kan je dus meer dan wanneer je alleen met de capaciteitsplanning werkt.

Productiviteit instelbaar bij een artikel

Als je nu bij een artikel kijkt, dan kun je daar aangeven of dat artikel mee moet tellen in de productiviteit.

isprod.png

Die instelling hebben we gemaakt omdat het anders impliciet bepaald moet worden of iets wel of niet productief is en nu kan dat met een instelling en is het in één keer voor iedereen duidelijk. We hopen het hiermee ietsje makkelijker te maken.

Productiviteit te zien in de weekstaat

Bij het invoeren van uren, zie je aan de hand van kleuren, informatie over de ingevoerde uren. De kleuren kunnen bijvoorbeeld iets zeggen over de status van de uren. Zijn ze ingediend of zijn ze goedgekeurd of zijn ze nog in concept? We hebben daar een optie aan toegevoegd. Je kunt nu zien hoeveel procent van de uren productief, declarabel of non-productief is.

_prod.png

Als je dat wilt activeren, dan ga je naar je persoonlijke instellingen van die pagina en zet je de kleurenindicator op productiviteit. Als je teruggaat naar je weekstaat, zul je vervolgens die nieuwe indeling zien. Het is een persoonlijke instelling, dus je kunt het voor jezelf aanzetten en een collega kan dat ook voor zichzelf bepalen._ind.png

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy