Release 8 maart 2024

In deze release zijn de volgende functionaliteiten nieuw toegevoegd: Er is een tooltip met starttijd in planningsschermen toeegevoegd, Medewerkertarieven kun je nu kopiëren naar andere bedrijven, budgetregels kun je automatisch sluiten bij overschrijding en de kolom resterend budget aantal Onkosten is toegevoegd in budgetbreakdown.

Tooltip met starttijd in planningsschermen

Wordt in de Project- of Capaciteitsplanning een dagelijkse taak met begintijd vastgelegd, dan is deze begintijd alleen zichtbaar na het openen van de planningstaak. Vanaf deze release wordt de starttijd ook zichtbaar als met de muis over een bepaalde dag wordt bewogen:

Er gelden een aantal voorwaarden om de starttijd te kunnen tonen in de tooltip:

  • De taak is van het type 'Dagelijkse taak';
  • Pagina voorkeur is ingesteld op 'Dagelijks';
  • Er is één medewerker aan de taak gekoppeld, of alle gekoppelde medewerkers hebben dezelfde startijd.

Medewerkertarieven kopiëren naar andere bedrijven

Werk je met meerdere bedrijven in QicsMilestones en maak je een nieuwe medewerker aan, dan kan deze medewerker worden toegewezen aan meerdere bedrijven. Na het aanmaken van de medewerker moet de medewerker in elk bedrijf worden voorzien van tarieven. Vanaf nu worden tijdens het aanmaken van de medewerker alle tarieven gekopieerd naar de toegewezen bedrijven en hoeft dit niet nog apart te worden gedaan. Dat scheelt weer tijd.

Budgetregels automatisch sluiten bij overschrijding

Budgetregels kunnen op verschillende manieren door QicsMilestones automatisch worden afgesloten. Deze mogelijkheden zijn uitgebreid met onderstaande systeemsetting:

Wordt deze setting op 'Ja' gezet, dan zullen budgetregels automatisch sluiten als budgetten zijn bereikt of overschreden. Hiermee wordt voorkomen dat per abuis meer tijd wordt gespendeerd dan afgesproken, maar kan na overleg natuurlijk altijd meer budget worden toegekend.

Kolom resterend budget aantal Onkosten toegevoegd in budgetbreakdown

Om het inzicht in de budgetten verder te optimaliseren is de kolom 'Resterende onkosten (aantal)' toegevoegd:

Zo kunnen niet alleen de bedragen, maar ook de aantallen onkosten goed worden bewaakt.

API

Factuurstatus wijzigen via API is toegevoegd.

Onderstaande velden zijn toegevoegd in 'OverviewInvoiceLine entity':

  • CompanyId
  • CompanyCode
  • CompanyName
  • InvoicingAgreementId
  • CurrencyCode
  • CurrencySymbol

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy