Door QicsMilestones houdt deFinanseurs meer tijd over voor haar klanten

financeurs accountants

deFinanseurs is als administratie- en belastingadvieskantoor net anders dan andere kantoren. Wij spraken Veerle Wijers, HR Finanseur bij deFinanseurs, over de inzet van QicsMilestones. Door te werken met QicsMilestones houden ze tijd over die extra besteed kan worden aan klanten.

Elk administratie- en belastingadvieskantoor kan een balans opmaken, een jaarrekening maken of gewoon een financiële administratie bijhouden. deFinanseurs gaat verder door de cijfers te analyseren, klanten te adviseren en persoonlijke contacten te onderhouden. Ze spreken minimaal 2 keer per jaar met de klant af. “Waar we de tijd vandaan halen? Dat komt omdat we efficiënt werken en daar komt QicsMilestones om de hoek kijken.” aldus Veerle Wijers.

“Ik raad elk bedrijf dat uren schrijft en factureert QicsMilestones aan”

Efficiency

“Waar we voorheen een hele dag per maand bezig waren met factureren, zijn we nu slechts een uurtje per maand kwijt. Dat is toch niet te geloven?” deFinanseurs werkte voordat zij QicsMilestones in gebruik namen met twee aparte programma’s; één voor de urenregistratie en één voor de facturatie. Nu wordt alles in één systeem verwerkt. Veerle vertelt: “De koppeling met Exact Online werkt perfect. De cijfers worden bijna direct gekoppeld.”

“Waar we voorheen een hele dag per maand bezig waren met factureren, zijn we nu slechts een uurtje kwijt. Dat is toch niet te geloven?”

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat QicsMilestones is geïmplementeerd. “Onze boekhouding was erg bevuild met oude klanten. Desondanks ging de implementatie goed. Door ons toedoen duurde de implementatie wel iets langer dan verwacht, maar al met al ging het erg soepel. We zijn zeer tevreden over de consultants van Qics.”

“We zijn nu al erg tevreden met QicsMilestones, maar weten dat er nog veel meer mogelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos. We gebruiken het programma nog niet optimaal en maken nu tijd vrij om alle opties te bekijken die ons nog meer informatie kunnen opleveren.”

“QicsMilestones is een fantastisch programma dat werken zeer efficiënt maakt. Ik raad het elk bedrijf aan dat uren schrijft en factureert.”

Meer dan uurtje-factuurtje

Naast het urenschrijven en factureren, gebruikt deFinanseurs QicsMilestones ook om te analyseren. “In QicsMilestones zien we gelijk hoe wij onze tijd besteden. We krijgen snel en duidelijk inzicht in onze werkzaamheden, hoelang we ermee bezig zijn en waar we op moeten letten.”

“In QicsMilestones krijgen we snel en duidelijk inzicht in onze werkzaamheden.”

“Ik ben ook erg enthousiast over hoe we onze werkzaamheden nog inzichtelijker kunnen maken met Microsoft Power BI. We kunnen dan zelf rapporten, grafieken en visuals maken en de cijfers analyseren. Dit zal echt meerwaarde hebben voor ons. Nu willen we ons echter eerst richten op het optimaal benutten van QicsMilestones. Daarna kijken we weer verder.”

Tips voor kantoren die met QicsMilestones gaan werken

Veerle heeft nog een paar goede tips voor bedrijven die met QicsMilestones gaan werken:

  • Om de implementatie zo snel en zuiver mogelijk te houden moet de administratie c.q. het klantenbestand wel op orde zijn. Dan kun je slagen maken en snel aan de slag met inrichten.
  • Omdat de mogelijkheden immens zijn, moet je als bedrijf heel goed weten wat je wel en niet wilt. Waar ligt de focus op en wat wil je geautomatiseerd hebben?
  • Daarnaast adviseer ik iedereen om voor het begin van het jaar te laten implementeren, zodat je alle informatie van het nieuwe jaar overzichtelijk in één programma hebt.
  • 11-09-2018

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy