We vonden in QicsMilestones een 'best-of-breed' oplossing

ref-efk-belasting-slider

Als mede-eigenaar houd ik me binnen ons kantoor bezig met commercie, strategie, productontwikkeling en IT. Ik ben in aanraking gekomen met QicsMilestones via onze accountant, Spijker Accountancy, die erg te spreken was over de software. We zochten destijds namelijk een urenpakket dat goed aansloot op onze Exact-omgeving. Ook moesten we het kunnen gebruiken met Radar, ons CRM-pakket.

Best-of-breed

Op dat moment zochten we echt naar een zogenaamde ‘best-of-breed’-oplossing en vonden die in QicsMilestones. Natuurlijk hebben we ook de optie overwogen om bijvoorbeeld een ERP-pakket volledig naar onze wensen te laten maken of inrichten, maar dat zou te veel tijd én geld gaan kosten.

Als kantoor zijn we wellicht, uniek maar ons proces van urenschrijven niet. Een bestaande brancheoplossing levert meteen efficiëntie op. Maatwerk kan ook een bepaalde ‘spaghetti’ opleveren. Bij een migratie kan dat voor heel veel hoofdbrekens zorgen. Je laat ook geen tekstverwerker ontwikkelen, je pakt gewoon MS Word ‘off the shelf’ en werkt daarmee.

Aandacht op klanten en projecten

Wat ook belangrijk is, is dat we onze aandacht willen houden op onze klanten en projecten. Dit speelt zich nagenoeg allemaal af in het publieke domein, dus wij voelen de verantwoordelijkheid om zo efficiënt mogelijk te werken.

Ons werk kent weinig herhaling. In tegenstelling tot bijvoorbeeld veel accountants, werken wij vrijwel altijd op regiebasis. De uren worden in QicsMilestones bijgehouden en hier vanuit gefactureerd.

Facturatieproces beter en sneller

Dit is nogal een verschil met hoe wij dit vroeger deden. Ooit hielden wij in Excel de urenstaten bij, ofschoon dat al meer dan 10 jaar geleden is. Sinds we met QicsMilestones werken is er een veel betere integriteitscontrole en hebben we een veel beter inzicht in hoeveel uren de adviseurs werken. Het is meer gestructureerd en betrouwbaarder. De hele cyclus naar het factureren toe verloopt beter. En sinds wij ‘projecten’ in QicsMilestones gebruiken, verloopt het facturatieproces nóg beter en sneller.

We zijn erg tevreden over QicsMilestones. Het is stabiel, het draait goed en er is goede support. De mensen werken er vaak al lang, dus je spreekt de mensen die je kent. Wat ook goed is aan het pakket, dat er geen ‘overkill’ aan kosten is. Mijn cijfer is zeker tussen de 8 en de 9.

Dhr. Henk Roosendaal – EFK Belastingadviseurs

Over EFK Belastingadviseurs

EFK Belastingadviseurs zijn fiscalisten met een hart voor de publieke en not-for-profit sector. Als organisatie hebben ze mogelijk de beste kwalificaties in handen om organisaties te adviseren die handelen in gemengde sferen, lees: voor de btw belast, compensabel en/of vrijgesteld presteren, dan wel publiek/privaat. EFK zet hoog in op de waardeketen en schenkt alle aandacht aan de klanten. Om de adviezen en dienstverlening hoogwaardig te houden, werkt EFK enkel met seniors.

Meer informatie: https://efkbelastingadviseurs.nl

  • 29-06-2021

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy