Tijdsbesteding voor facturering gehalveerd

ref-simonse-en-geus-slider-1

We maakten gebruik van bepaalde software, maar op enig moment was de toekomst met dat pakket onzeker. Daarop hebben we goed gekeken naar welke functionaliteiten wij gebruikten en zijn daar oplossingen voor gaan zoeken. Bij dit proces zijn we overigens goed ondersteund door Richard Schouten van Asista IT.

We gebruiken overigens naast QicsMilestones ook Yuki en Payt. Deze combinatie werkt heel soepel waardoor onze tijdsbesteding voor de facturering is gehalveerd. Misschien nog wel meer.

Behalve dat we veel sneller zijn, kunnen we ook vroeger starten in de maand. Nu starten we meestal op de 1e van de maand met factureren. Voorheen moest eerst de week worden afgesloten, om de maandfacturatie te kunnen starten. Nu hebben we op de eerste dag meestal al ruim 75% gefactureerd en dat is een heel ander beeld dan vroeger.

Bij het proces zijn ook minder mensen betrokken. We hadden vroeger iemand apart voor facturatie, nu wordt dit grotendeels door de declaranten zelf gedaan.

In het begin deden we overigens meer zaken anders. Maar we hebben intern wat zaken aangepast nadat we software ongeveer een half jaar hebben gebruikt.

Bij ons is één persoon het meeste betrokken geweest bij de implementatie van QicsMilestones. Deze weet nu verreweg het meeste van het pakket. En die know-how is nodig bij het aanpassen van bepaalde zaken. Als die persoon om welke reden dan ook wegvalt, zijn we kwetsbaar. Aan de andere kant, we weten dat we de helpdesk van Qics altijd kunnen raadplegen of Qics kunnen vragen om training of begeleiding.

Hoe dan ook, uiteindelijk is ons hele proces door door de combinatie van QicsMilestones, Yuki and Payt beter en strakker ingeregeld. Als ik een cijfer mocht geven, dan is dat een dikke 8.

Over Simonse en Geus Accountants & Adviseurs

Wanneer het tijd is voor een accountant, bijvoorbeeld omdat je tips en adviezen nodig hebt bij het starten of doorgroeien van je bedrijf of wel wat ondersteuning in je boekhouding of personeelszaken kunt gebruiken? Dan is het tijd voor Simonse & Geus Accountants en Adviseurs. Daar handelen ze naar de uitspraak ‘klant is koning’  

Meer informatie vindt u op: https://www.simonse-geus.nl/ 

  • 18-05-2021

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy