Het facturatiedashboard is een geweldige tool

ref-mooijman-slider

Mijn ervaring met QicsMilestones is vanuit verschillende perspectieven. Als mede-eigenaar van ons kantoor ben ik eindverantwoordelijk voor de facturatie. Deze en andere managementtaken combineer ik met mijn rol als relatiebeheerder.

Productiviteit van medewerkers

Als manager kijk ik naar de productiviteit van medewerkers. De geschreven uren zijn natuurlijk belangrijk, omdat deze de basis vormen voor de facturatie.

QicsMilestones helpt ons hier al meer dan 15 jaar bij. Destijds zochten we naar het beste pakket in zijn soort. En het moest koppelen met Exact Synergy. Ons toenmalige pakket voldeed niet meer. Zo was het niet mogelijk om een heldere managementrapportage te maken. Denk aan het op ieder moment kunnen zien wat het onderhanden werk is. Daarbij was het ook nog eens niet mogelijk om kwartieren of minuten te schrijven. We hebben gekozen voor Qics omdat hun software wél voldeed aan onze wensen en eisen.

Elk moment van de dag goed inzicht

QicsMilestones heeft een facturatiedashboard dat op elk moment van de dag een goed inzicht geeft. En ofschoon QicsTime, het toenmalige pakket, al goed werkte, is het dashboard in QicsMiletones nog veel beter.

Geweldige tool

Wat ook belangrijk is, is dat mijn assistenten het voorwerk doen. Ik kan eenvoudig zien wat er aan factuurvoorstellen openstaat, en wat er al is gefactureerd. Dit maakt het gemakkelijk om het te bespreken en te verwerken. Het facturatiedashboard is écht een geweldige tool.

Alle soorten facturatieafspraken

Als relatiebeheerder maak ik verschillende afspraken met onze klanten. Sommige klanten krijgen per maand een voorschotfactuur, in combinatie met een eindfactuur voor het verrekenen van eventueel meerwerk en sommige klanten worden gefactureerd op basis van uren maal tarief. Er wordt per maand, per kwartaal of per jaar gefactureerd, fixed fee of nacalculatie. Ofwel eigenlijk alle soorten facturatie-afspraken.

Alle facturatieafspraken zijn gemakkelijk in te voeren, en het is gemakkelijk om hier overzichten van te maken.

Hou van korte lijnen

Het contact met Qics is bovendien altijd goed, al vanaf het begin. Destijds had ik veel contact met Eddy, de laatste tijd meer met Thessa. Ze staan altijd klaar om te helpen of om vragen te beantwoorden. Ik hou ervan om korte lijnen te hebben en om personen te spreken die je situatie goed kennen. En dat gevoel heb ik bij Qics.

Welk cijfer ik QicsMilestones zou geven?

QicsMilestones is één van de beste pakketten in zijn soort. Het cijfer? Een 8,5!

Over Mooijman Accountants en Belastingadviseurs

Mooijman Accountants en Belastingadviseurs is een regionaal werkend full service kantoor voor het Midden- en Kleinbedrijf waar betrokkenheid, klantvriendelijkheid en deskundigheid vanzelfsprekend zijn om meerwaarde te bieden.
Meer informatie vind je op: https://www.mooijman-acc.nl/

  • 12-10-2021

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy