Actan over de geavanceerde dashboardmogelijkheden in Power BI

Actan, een full-service accountantskantoor bestaande uit 45 medewerkers, adviseert MKB bedrijven op fiscaal, juridisch en HRM gebied. Wij spraken met Maarten van Duijn, binnen Actan verantwoordelijk voor accountancy en IT, over zijn ervaring met Power BI.

Actan is per 1 januari 2017 overgestapt op QicsMilestones, online software voor urenregistratie en facturatie. Tijdens het gebruik ontstond al snel de behoefte aan een dashboard waarmee het kantoor kan worden aangestuurd. Actan heeft gekeken naar de mogelijkheden van Tableau, Qlikview en Power BI, waarbij men het meest enthousiast is over laatstgenoemde. “Wij zijn erg enthousiast over Power BI, omdat het laagdrempelig en makkelijk te implementeren is. Het biedt mooie geavanceerde dashboardmogelijkheden om alle informatie, die binnen QicsMilestones beschikbaar is, te ontsluiten naar onze medewerkers.” aldus van Duijn.

Power BI dashboard overzicht

“Power BI is laagdrempelig en makkelijk te implementeren. Het biedt mooie geavanceerde dashboardmogelijkheden”


Over de reden waarom Tableau en Qlikview afvielen zegt van Duijn: “Tableau en Qlikview zijn mooie tools, maar het investeringsplaatje ligt een stuk hoger. Wat ook meespeelde is dat Qics specifiek voor Power BI een connector heeft ontwikkeld. Daardoor is er in Power BI direct een complete QicsMilestones dataset aanwezig en kunnen we tegelijkertijd de expertise van Qics inzetten. Als je een andere tool zou kiezen, dan moet je dat allemaal zelf doen.” Daarnaast vindt van Duijn het een voordeel dat Power BI volledig in de Microsoft office 365 suite is geïntegreerd.

Productiviteit - Power BI screenshot

Over het gebruik van Power BI is van Duijn duidelijk: “Power Bi is gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en volledig in de Cloud. Het stelt je in staat om op verschillende manieren naar dezelfde data te kijken.” Actan hoopte met Power BI veel meer inzicht te krijgen: “We wilden graag real-time inzicht hebben en dat is gelukt. De link tussen ‘wat hebben mensen daadwerkelijk gepresteerd’ versus ‘wat hebben we voor die mensen begroot’, is dankzij Power BI inzichtelijk geworden. De interface is erg gebruiksvriendelijk waardoor we snel en gemakkelijk gewenste overzichten kunnen bouwen.” legt van Duijn uit.

“Voor weinig geld heb je een professionele dashboardtool in huis”


“Power BI is een prachtige betaalbare dashboardtool. Voor weinig geld heb je een professionele dashboardtool in huis. Het is al vanaf 8 euro per medewerker per maand in te zetten.” aldus van Duijn.

Rapportcijfer

Naast de mooie woorden die we van Van Duijn mochten noteren, vroegen wij ook om een rapportcijfer over QicsMilestones. Dit is een mooie '9'.

Ook Power BI en expertise?

Wilt u ook gebruik maken van Power BI en de expertise van Qics? Neem dan contact met ons op.

  • 28-09-2017

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy