Grip op projecten met QicsMilestones

header-bright-answerspng

Bright Answers is een ICT bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van maatwerk webapplicaties en standaard software. Rogier Olde Dubbelink is operationeel manager bij Bright Answers. Wij spraken met Rogier over zijn ervaringen met onze software voor urenregistratie, projectbewaking en facturatie.

Toen Bright Answers twee jaar geleden met ruim 10 man afsplitste van een groter bedrijf, stapten zij af van het financiële pakket AccountView. Door hun accountant werden zij gewezen op Twinfield als vervanging, maar dat was puur voor de financiële administratie. Omdat Bright Answers ook behoefte had aan een oplossing voor urenregistratie en facturatie, adviseerde de accountant QicsMilestones. QicsMilestones kan gekoppeld worden aan Twinfield, waardoor er een mooie integratie tussen, urenregistratie, facturatie en de financiële boekhouding ontstaat.

De keuze voor QicsMilestones

Wat haalde Bright Answers over de streep om voor QicsMilestones te kiezen? “Tijdens onze pakketselectie kwamen we er achter dat er weinig software is die hetzelfde kan als QicsMilestones”, aldus Olde Dubbelink. “De combinatie van projectmanagement, resource planning, budgetbewaking, projectfacturatie op basis van vaste termijnen, abonnementen, nacalculatie en voorschotten, en de mogelijkheid om deze verschillende facturatievormen in één project toe te passen, was precies wat wij zochten.”

“In een paar minuten kan ik een volledig project inclusief
termijnfacturen aanmaken”


Het voordeel voor Bright Answers

Met name op het gebied van efficiëntie heeft Bright Answers winst geboekt. “Ik wil mij focussen op de business en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de administratie. Nu ben ik hooguit twee uur in de week bezig met de administratie. In QicsMilestones kan ik in een paar minuten een volledig project, inclusief alle termijnfacturen, aanmaken. Dat werkt fantastisch. Je maakt een project aan en hebt er geen omkijken meer naar.

QicsMilestones heeft uitgebreide functionaliteit op het gebied van projectbewaking en voortgangscontrole. “Ik kan hierdoor al in een vroeg stadium zien waar er bijgestuurd moet worden.” zegt Olde Dubbelink.

“QicsMilestones is onmisbaar voor een organisatie die projectmatig werkt”


Voordelen voor ICT bedrijven

ICT bedrijven werken vaak op projectbasis, waardoor er veel projecten tegelijkertijd lopen, ieder met zijn eigen prijsafspraken, deadlines en budgetten. Om al die projecten goed te kunnen managen, is het gebruik van de juiste software een must “Wij hebben geconstateerd dat er niet veel producten zijn die het allemaal netjes voor elkaar hebben. Projectmatig werken is voor ons erg belangrijk. Een oplossing zoals QicsMilestones is daarom onmisbaar voor ons. Ik beveel QicsMilestones dan ook van harte aan bij andere ICT bedrijven!” aldus Olde Dubbelink.

  • 10-04-2017

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy