Alles zit in QicsMilestones: gewoon alles wat je nodig hebt.

ref-spek-slider

Zo’n 8 jaar geleden werkten we met een pakket, dat opeens ‘uit de lucht’ ging. Het registreren van uren is voor accountants belangrijk, dus we moesten op zoek naar een alternatief. In die tijd werkten we ook al met Exact, dus ga je je oriënteren op een pakket wat daar goed mee kan communiceren. En zo kwamen wij op het pad van Qics. In die tijd was dat QicsTime. We hebben een presentatie gezien en waren verkocht.

Inmiddels werken we met de laatste versie, QicsMilestones, die weer een stuk moderner is. Sommige collega’s verlangen nog altijd naar die oude versie, maar overschakelen naar iets nieuws is nu eenmaal wennen. Als kantoorleider ben ik degene die uren accordeert en factureert en ik ben erg tevreden. Tevreden over wat ik ermee kan en tevreden over de snelheid waarmee ik er mee kan factureren.

Met ons kantoor versturen we gemiddeld tussen de 150 en 200 facturen per maand. Wij vinden het erg belangrijk dat de klant zich kan vinden in wat er op de factuur staat. Daarom staat er een duidelijke omschrijving op de factuur. In gemiddeld 4 tot 5 uur stuur ik alle facturen de deur uit.
Wat ik heel erg belangrijk vind, is het kunnen werken met budgetten. Stel dat ik een budget heb voor een klant van € 10.000, dan wil ik kunnen zien hoe ver ik ben. En dat kan, met één druk op de knop zie ik waar ik sta, bijvoorbeeld op de helft van mijn budget.

Alles zit in QicsMilestones

Alles zit in QicsMilestones: managementinformatie, de hele maandelijkse flow, gewoon alles wat je nodig hebt. En dat zeg ik terwijl wij bovengemiddeld kritisch zijn. Dit hoor ik ook terug van andere softwareleveranciers. Maar kritisch zijn doen we niet alleen voor onszelf, dit doen wij ook voor anderen.

Ik word geregeld gebeld door andere software-aanbieders, ook voor urenregistratie, maar die houd ik buiten de deur. Ik hoef geen ander boekhoudpakket en ook geen ander pakket voor urenregistratie, planning en facturatie.

De mensen achter het bedrijf Qics

We gebruiken niet alleen de software van Qics, maar we doen ook zaken met het bedrijf. Daarom vind ik het fijn om de mensen achter het bedrijf te leren kennen. De bijeenkomsten die Qics normaal gesproken organiseert voor klanten zijn daar ook ideaal voor. Jammer dat dit nu door Corona is uitgesteld.

Over dat menselijke: ik was een jaar of vier, vijf geleden aan het wandelen toen er zich een flinke uitdaging aandiende. Tijdens die vakantie heb ik toen geschakeld met Thessa Bouber en die heeft dat op een super fijne manier opgelost. Zij begreep mij en handelde adequaat.

Als ik het in een cijfer mocht uitdrukken, dan zou ik QicsMilestones een dikke acht geven.

Mr drs Cees Spek - Spek Accountants & Belastingadviseurs – Krimpen aan den IJssel

Over Spek Accountants & Adviseurs

Spek Accountants & Belastingadviseurs uit Krimpen aan den IJssel laat zien dat een kleine accountantskantoor/ adviespraktijk het niet onder hoeft te doen voor de grote(re) kantoren. Daarnaast is de werksfeer en de motivatie in het team erg hoog.

  • 15-09-2020

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy