Spijker stapt soepel over van QicsTime naar QicsMilestones

Spijker Accountancy

Spijker Accountancy & Interim Management is in 1998 is opgericht en verzorgt voornamelijk complete financiële administraties voor het Midden- en Kleinbedrijf. Spijker is in 2015 overgestapt van QicsTime naar QicsMilestones.

Wij spraken Marion Mulkens over de keuze voor de overstap en hun ervaringen met QicsMilestones. Marion is de partner van Rob Spijker, de oprichter van Spijker Accountancy & Interim Management. Marion is vooral actief op het gebied van salaris- en financiële administraties. Daarnaast regelt ze alle interne zaken, zoals het gebruik van QicsMilestones.

Van QicsTime naar QicsMilestones

Spijker was al jaren een tevreden gebruiker van QicsTime, maar heeft de eerste stap naar de cloud inmiddels gezet. “Wij hebben een server en daar draaien wat programma’s op, maar uiteindelijk willen we met alles naar de cloud. Dat scheelt ons veel tijd in het beheer, waardoor we met deze overstap aanzienlijk kunnen besparen.” aldus Marion. “We hebben geen moment getwijfeld om voor QicsMilestones te kiezen. Onze ervaringen met Qics zijn heel goed. We hebben dan ook niet naar andere pakketten gekeken.”

“Ik werk heel prettig samen met de mensen bij Qics. Nu alles goed werkt, heb ik de servicedesk eigenlijk nooit nodig. Als ik contact opneem, is het bijvoorbeeld voor het aanpassen van een factuurlay-out. Bel ik een keer met een probleem, dan weten ze dat ik echt omhoog zit. Ik word altijd snel geholpen. Ik bel immers niet voor niets.”

Waarom Qics?

“We hebben destijds voor QicsTime gekozen omdat er niet veel pakketten op de markt waren waarbij je met voorschotten kon werken. Wij werken veel met voorschotten en rekenen vervolgens af op basis van het aantal gewerkte uren. Voor ons was dit dus een vereiste. Voor QicsTime hebben we verschillende pakketten gebruikt. Die pakketten waren star en daar konden we zelf niet veel mee. Met QicsTime en QicsMilestones zijn we veel flexibeler.”

 

Soepele overgang

“De overgang naar QicsMilestones ging heel soepel. Een consultant van Qics is hier één dag geweest. Samen zijn we door het systeem gelopen en hebben we de debiteuren en de projecten geïmporteerd. Verder is uitgelegd hoe ik zelf nieuwe projecten kan aanmaken. Daarna ben ik er mee aan de slag gegaan.”

“De koppeling met Exact Online werkt perfect"

Gebruiksvriendelijk

“Ik vind QicsMilestones net zo gebruiksvriendelijk als QicsTime. Het werkt anders, maar we zijn er erg tevreden over. Je kunt zelf kiezen hoe je QicsMilestones gebruikt, wat ik erg mooi vind. Zelf werk ik veel met de lijstinvoer, terwijl anderen het liefst urenschrijven in het weekoverzicht” vertelt Marion. “In het begin miste ik de timer van QicsTime. Nu voeren we in QicsMilestones een begin- en eindtijd in, wat ook prima werkt.”

“Omdat ik na enkele jaren erg gewend was aan de werkwijze van QicsTime, moest ik bij de facturatie wel wennen aan QicsMilestones. Sommige functies werken net even iets anders. We hebben klanten die we per kwartaal factureren en klanten die per maand gefactureerd krijgen. Ik wil per maand natuurlijk wel zien of de facturering aansluit bij de voorschotten. In het begin vond ik dat lastig. Nu ik weet hoe ik deze gegevens kan vinden, werkt het prima.

“De koppeling tussen QicsMilestones en Exact Online werkt perfect. Als ik een debiteur in Exact aanmaak, wordt die automatisch in QicsMilestones overgenomen.

“Of ik nog tips heb voor Qics? Eigenlijk niet. We zijn heel tevreden over QicsMilestones en de medewerkers van Qics.

  • 28-02-2017

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy