Complexe opdracht simpel factureren? Dat doe je zo!

Bij ICT-bedrijven zijn de afspraken ten aanzien van het factureren van een opdracht vaak complex. Toch kun je ook dan heel simpel en snel je facturen versturen. Hoe dat werkt, bespreken we in dit blog.

Complexiteit in opdrachten

Zakelijke dienstverleners zoals ICT-organisaties, hebben te maken met complexe afspraken voor het factureren van producten en diensten. Je hebt te maken met verschillende onderdelen die ieder op hun eigen manier in rekening kunnen worden gebracht. Van (terugkerende) softwarelicenties tot het bouwen en beheren van maatwerk, en van ad hoc consultancy en de implementatie van software tot training en ondersteuning van het werkproces. Misschien werk je nog met allerlei lijstjes of kom je er aan het eind van elke maand steeds achter dat nog niet alles is gefactureerd. Tijd voor een strakkere organisatie.

Het kan ook simpel

Met een slimme, gespecialiseerde oplossing, kan het ook simpel.

1. Je krijgt een opdracht bevestigd.

2. Koppel de opdracht aan één of meerdere medewerkers.

3. Leg alle afspraken voor de facturatie vast (uren, termijnbedragen, fixed fees of een mix van dat alles) .

4. Leg het budget in uren en in geld vast, zowel qua omzet als qua kostprijs.

5. Je medewerkers voeren gedurende de maand hun uren en door te belasten onkosten in.

6. Aan het eind van de maand genereer je de factuur met één druk op de knop.

7. Controleer de factuur op basis van de afspraken en de offerte.

8. Verstuur als PDF of UBL (UBL is een op XML gebaseerd bestandsformaat voor elektronisch factureren).

Laat je niet verrassen

Het voordeel van gespecialiseerde software als QicsMilestones, is dat je ook heel goed je (capaciteits-)planning ermee kunt beheren. Vakanties, vrije dagen, met alles wordt rekening gehouden. Bovendien kun je al tijdens een project inzichtelijk krijgen of je medewerkers op schema lopen, zodat je niet te laat wordt verrast. Je kunt je gehele organisatie ermee sturen en efficiënter maken.

Ook snel je facturen de deur uit?

Wil je ook soepel met nieuwe software voor urenregistratie, facturatie, planning en projectmanagement aan de slag en in no time je facturen versturen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Tags: Algemeen ICT & Consultancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy