‘Het is logisch, overzichtelijk en het werkt gewoon’

Ximedes bouwt al sinds 1998 innovatieve maatwerksoftware. Daarmee transformeren ze banken in fintechs en openbaarvervoersbedrijven in faretechs. Daarnaast leveren ze het Pecunda-betaalsysteem aan opdrachtgevers in de industrie en het onderwijs. Arjan Pelgrim, Manager Planning & Control bij Ximedes, vertelt waarom Ximedes heeft gekozen voor QicsMilestones en wat de ervaringen zijn.

Urenschrijven

Ximedes is voor een groot deel een urenbedrijf. Natuurlijk zijn ook wij bezig met de transitie naar een SaaS-model, maar een groot deel van onze inkomsten komt uit het maken van innovatieve maatwerksoftware op projectbasis. Om die uren te schrijven zijn we een jaar of tien geleden een Deens pakket gaan gebruiken. Het pakket voldeed, maar we liepen met name tegen een aantal beperkingen aan op het gebied van de rapportage. Toen ook de ontwikkelingen in het pakket wat achterbleven, vonden we het tijd om op zoek te gaan naar iets anders.

Goede ervaringen

We gingen op zoek naar een cloudoplossing, waarmee we eenvoudig uren kunnen schrijven, kunnen factureren en die natuurlijk een goede rapportagemogelijkheid heeft. Via een bedrijf dat we hebben overgenomen kwamen we in contact met Qics. Zij hadden goede ervaringen met zowel het bedrijf Qics als hun pakket QicsMilestones. Het feit dat het een Nederlands bedrijf is dat in de buurt zit, hielp wat ons betreft ook mee. Inmiddels maken we alweer een jaar of drie gebruik van QicsMilestones.

QicsMilestones kern van onze administratie

We hebben inmiddels 140 mensen – vaste medewerkers en een flexibele schil – die hun uren schrijven in QicsMilestones. Dat werkt prima. Het is logisch, overzichtelijk en het werkt gewoon. We hebben nog nooit een probleem gehad met stabiliteit of data die ineens kwijt zijn. Er is een automatische koppeling met Exact Online, ons boekhoudpakket. Die integratie is echt een heel groot voordeel. Onze facturen zijn met twee klikken de deur uit, dat is natuurlijk ook heel prettig. En – waar het allemaal om begonnen was – het maken van rapportages is heel eenvoudig. QicsMilestones is de kern van onze administratie. We kunnen onze diensten hier heel goed mee ondersteunen. Als er al eens vragen zijn, dan is het team van Qics heel goed benaderbaar, dat is natuurlijk ook belangrijk.

Tags: Algemeen ICT & Consultancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy