Power BI, wat win je ermee als accountantskantoor?

Power BI helpt accountantskantoren om inzicht te krijgen in hun efficiency en de winstgevendheid van hun dienstverlening, snellere en betere beslissingen te nemen en zo de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. In dit blog vertelt Eddy Plasier, directeur bij Qics, wat Power BI is, waar je op moet letten en kun je lezen hoe Actan adviseurs en accountants Power BI ervaart.

Power BI, wat is het?

Microsoft Power BI is een zakelijk analyse- en visualisatieplatform voor organisaties van allerlei groottes. Het maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data te verzamelen en te analyseren, om die vervolgens te visualiseren in interactieve dashboards met sprekende grafieken, tabellen, landkaarten en workflows. Met Power BI kun je data makkelijk delen met collega’s, wat de samenwerking bevordert. Real-time inzicht in data faciliteert ook snellere en betere besluitvorming. Omdat Power BI eenvoudig is te integreren met andere applicaties, kun je data uit verschillende bronnen importeren en vervolgens analyseren.

Een beetje van jezelf en een beetje van…

Power BI is een online applicatie. Omdat updates automatisch worden doorgevoerd, kun je altijd gebruikmaken van de nieuwste features, zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Het samenstellen van rapportages en visualisaties is vervolgens een fluitje van een cent. Maar, zoals we al schreven in een eerder blog, de truc zit ‘m in het maken van de juiste datamodellen. Het maken van zo’n datamodel is niet voor iedereen weggelegd, maar heb je eenmaal zo’n datamodel, dan kan iedereen naar hartenlust rapportages en visualisaties tevoorschijn toveren.

Power BI in de praktijk

Actan adviseurs & accountants is een full-service accountantskantoor dat mkb’ers adviseert op fiscaal, juridisch en HRM-gebied. Sinds 2017 werkt het kantoor met QicsMilestones. Maarten van Duijn, partner en registeraccountant, zag al snel de toegevoegde waarde van een datavisualisatieplatform. Maar welk platform is het beste? Maarten onderzocht de mogelijkheden van Tableau, Qlikview en Power BI. De keuze viel op Power BI, vanwege het gemak, de uitgebreide mogelijkheden, de lagere investering en het feit dat er een API is die Power BI koppelt met QicsMilestones. Van Duijn: ‘Power BI stelt je in staat om op verschillende manieren naar dezelfde data te kijken. Wij wilden graag inzichtelijk maken of dat wat we voor medewerkers begrootten ook daadwerkelijk klopte. Dat inzicht hebben we gekregen, dankzij Power BI.’. Overigens gebruikt Actan Power BI niet alleen voor het analyseren van data van het eigen kantoor. Actan zet Power BI ook in voor haar klanten om inzichten te verkrijgen dankzij het visualiseren van data.

Geïnspireerd?

Benieuwd wat Power BI voor waarde kan toevoegen voor jouw kantoor? Hulp nodig bij het bouwen van datamodellen? Neem contact met ons op. Benieuwd naar onze andere blogs? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy