Vermetten: ‘QicsMilestones is voor ons een verademing’

Vermetten | accountants en adviseurs is een Brabantse full-service accountancy- en adviesorganisatie. Willem Arons, financieel manager bij Vermetten, heeft ruim dertig jaar ervaring in accountancy. Toen het tijd was voor vernieuwing van het applicatielandschap, werd Willem ingeschakeld om dat traject mede te begeleiden. Waarom viel de keuze op QicsMilestones en Power BI en wat heeft de samenwerking met Qics het accountantskantoor gebracht?

3D’s, zonder gedoe

Wij leveren een deskundige, daadkrachtige en doeltreffende dienstverlening aan ondernemers. Daarbij is ons motto: accountancy zonder gedoe. Onze mensen hebben alle expertise in huis om ondernemers regionaal, nationaal en eventueel ook internationaal te laten groeien. Dat doen we al bijna dertig jaar. Inmiddels hebben we een flink team van ruim driehonderd professionals, verdeeld over negen vestigingen in Brabant.

Tijd voor nieuwe software

We zijn natuurlijk niet zo groot begonnen. Pas een jaar of acht geleden zijn we begonnen met onze groeispurt door een eerste overname. Hierna volgden nog meer overnames en autonome groei. In eerste instantie ging dat prima met het bestaande applicatielandschap, maar op een gegeven moment loop je tegen beperkingen aan. Met name Business Suite was aan vernieuwing toe. Ons urendeclaratiepakket was aan het eind van de lifecycle, daar werd alleen nog het hoognodige onderhoud aan gedaan. Het was tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige oplossing. Met een groeiambitie als de onze, moet je die keuze heel zorgvuldig maken. Immers, als je een wolkenkrabber wil bouwen, is een goede fundering cruciaal.

Keuze voor best-of-breed

In 2018 hebben we een projectteam gevormd en zijn we gaan onderzoeken welke oplossingen er allemaal beschikbaar waren. Het moest in ieder geval een toekomstbestendige oplossing zijn én we wilden op termijn volledig in de cloud kunnen werken. Op dat moment waren er nog geen all-in-one-oplossingen die volledig cloudbased waren. Dat, in combinatie met het feit dat we zo min mogelijk concessies wilden doen, bracht ons al snel richting een best-of-breed-oplossing. Zo ben je het meest flexibel en krijg je de beste totaalervaring.

QicsMilestones staat op eenzame hoogte

Dan moet je vervolgens voor elk proces de beste oplossing gaan selecteren. Voor wat betreft urenregistratie stond en staat QicsMilestones op eenzame hoogte. Er zijn gewoon geen betere vergelijkbare pakketten in de markt. Ook de koppeling met Power BI was een absoluut voordeel. We adviseerden onze directie om te kiezen voor QicsMilestones in combinatie met AuditCase en Exact Online. Later hebben we nog andere pakketten aan onze softwarestraat toegevoegd, zoals bijvoorbeeld CaseWare voor het samenstellen van jaarrekeningen. We zijn nu zo’n twee jaar volledig operationeel in de cloud, als een van de eerste accountantskantoren in Nederland.

Veel flexibiliteit

Tijdens het implementatietraject werden we ondersteund door een vaste consultant van Qics, Berry Zwaan. Hij dacht goed mee en hield ons een spiegel voor als dat nodig was. De begeleiding was super, ik kan niet anders zeggen. We werken nu ruim vier jaar met QicsMilestones en dat bevalt prima. Het is echt een verademing in vergelijking met hoe we voorheen werkten. Het projectbeheer is eenvoudig en de flexibiliteit is enorm. Vooral de export- en importmogelijkheden naar en van Excel schelen ons heel veel werk.

Combinatie QicsMilestones met Power BI heel krachtig

De combinatie van QicsMilestones met Exact Online en Power BI is enorm krachtig. Je moet wel vooraf goed nadenken over welke KPI’s het meest relevant zijn. Als je in het voortraject goed nadenkt over je informatiebehoefte, is de vertaling naar een rapportage in Power BI een peulenschil en kun je er echt alles uithalen wat je nodig hebt.

Qics timmert flink aan de weg

Qics is een organisatie die volop aan de weg aan het timmeren is. Als we weleens verbetervoorstellen doen, zien we die vaak weer terug in de release notes. Het is goed te zien dat er iets met je feedback wordt gedaan. De communicatie verloopt prettig en de lijntjes zijn kort. Als het nodig is wordt er heel snel opgeschakeld.

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy