‘Voor mij zijn het stuk voor stuk 'bazen' in ons team!’

Sinds april 2023 is Bas Baas consultant bij Qics op de afdeling Training en Consultancy. In die rol helpt hij klanten bij het implementeren van QicsMilestones en beantwoordt hij vragen over het gebruik ervan. In dit blog vertelt Bas waarom hij voor Qics heeft gekozen en hoe hij de toekomst voor zich ziet.

Niet voor programmeren in de wieg gelegd

Voor ik bij Qics aan de slag ging, werkte ik bij een bedrijf dat CRM-software ontwikkelt voor accountantskantoren. Daar ben ik als ontwikkelaar begonnen, maar ik merkte al snel dat ik niet echt voor het programmeren in de wieg ben gelegd. In het meedenken over functionaliteiten, documenteren, testen, stroomlijnen van processen en vooral in het helpen van klanten vond ik steeds meer mijn draai. Dat heb ik dan ook twintig jaar gedaan. In die periode kwam ik in contact met Qics: wij schreven zelf onze uren in QicsMilestones en hadden veel gezamenlijke klanten. Ik had regelmatig contact met het team van Qics om implementaties goed op elkaar af te stemmen en ideeën uit te wisselen. Dat heb ik vanaf dag één als een fijne samenwerking ervaren.

Tijd voor verandering

Na twintig jaar bij mijn eerste werkgever, vond ik het tijd voor iets anders. Ik besloot al snel om de vacatures van Qics eens te bekijken. Qua afstand niet echt heel logisch – ik woon in Amersfoort, Qics zit in Katwijk –, maar ik had gewoon een goed gevoel bij die club. Ik zag direct een vacature die me aantrok en besloot te reageren. Zo is het balletje gaan rollen en sinds april 2023 ben ik onderdeel van het team Training & Consultancy.

Allemaal bazen

Als consultant help ik klanten bij het implementeren van QicsMilestones en beantwoord ik hun vragen over het gebruik van de software. Daarnaast heb ik als 'specialisatie' koppelingen. Daarbij draait het om het documenteren en testen van koppelingen en zorgen dat de wensen van onze klanten bij het ontwikkelteam terecht komen. De rol is lekker divers en ik heb nog geen moment spijt gehad. Het team bestaat uit leuke mensen, klanten worden professioneel en met aandacht geholpen en ik kan enorm lachen met mijn collega's. Voor mij zijn het stuk voor stuk 'bazen' in ons team! Ik heb mijn naam mee, maar de echte eretitel moet ik nog wel ‘even’ zien te verdienen.

Veelzijdige functie

Ik zit hier natuurlijk nog maar relatief kort – zeker als je het afzet tegen de twintig jaar die ik bij mijn vorige werkgever heb gewerkt. Op de korte termijn focus ik vooral op het groeien in mijn rol als consultant en op het leren kennen van alle uithoeken van de software. Natuurlijk probeer ik ook mijn steentje te gaan bijdragen aan het verbeteren van de oplossingen en processen van Qics. De veelzijdigheid van mijn functie vind ik erg leuk en dat wil ik graag zo houden. Over vijf jaar hoop ik in ieder geval met net zoveel plezier hier te werken. In welke rol dat dan is, dat zien we dan wel.

Ontspanning door inspanning

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten of met mijn vriendin en onze twee zoons op stap. Ook vind ik het leuk om knikkerbanen en Lego-projecten te bouwen, met de kinderen... meestal. Het voetbal uit mijn jeugd heb ik een jaar of tien geleden ingeruild voor hardlopen. Het leukste vind ik om een uitdagend doel te hebben en daarnaartoe te trainen. Helaas zitten blessures me nogal eens in de weg. Mijn laatste volbrachte marathons zijn van 2013 en 2017, drie pogingen daarna heb ik moeten afbreken. Sinds deze maand vind je me regelmatig in de sportschool om mijn belastbaarheid weer wat groter te maken. Ik hoop dat ik dan langzaamaan weer langeafstandslopen kan gaan plannen. Een uurtje crossen op de mountainbike in het bos vind ik ook heerlijk. Elk jaar ga ik een week snowboarden en de laatste jaren zoeken we ook met het gezin de sneeuwpiste op en gaan we graag kamperen. Verder speel basgitaar in een bandje met vrienden. Optredens zitten er niet - meer - in, maar lekker samen muziek spelen, daar word ik wel heel blij van.

Nieuwsgierig?

Net als Bas op zoek naar een veelzijdige baan in een leuk team? Check onze vacatures.

Tags: ICT & Consultancy Training

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy