Wat is UBL? Wat kan ik ermee?

Wat is UBL en wat kunt u ermee? Wat zijn de voordelen van UBL en moet u nu wel of niet gebruik maken van UBL? In dit artikel leggen wij alles uit.

Wat is UBL?

UBL is een digitaal gestructureerd XML bestand en staat voor ‘Universal Business Language’. UBL is een internationale standaard voor het digitaal versturen van facturen en is ontwikkeld door OASIS, een organisatie ter bevordering van gestructureerde informatiestandaarden. Een UBL factuur kan elektronisch worden verzonden en automatisch worden verwerkt. Handmatige verwerking, zoals bij een PDF bestand, is hiermee verleden tijd.

Waarom is UBL facturatie zo belangrijk?

In de Europese richtlijn (2014/55/EU) staat dat alle aanbestedende diensten in Europa, eind 2018, moeten zijn overgestapt op e-facturatie. De Rijksoverheid is vanaf 1 januari 2017 al volledig overgestapt op e-facturatie en accepteert alleen nog UBL facturen.

Waarom zou ik overstappen op UBL?

Als u gaat factureren met UBL, kunt u veel tijd besparen, zowel voor uw klant als voor uzelf. UBL facturen kunnen namelijk automatisch worden uitgelezen én eenvoudig worden doorgezet naar het boekhoudpakket van de ontvanger. Een UBL bestand komt bovendien direct tussen de ‘nog te betalen’ bestanden te staan. Dit resulteert in tijdswinst, een verlaging van de foutgevoeligheid en zo krijgt u uw facturen sneller betaald. De voordelen van UBL zijn:

  • UBL facturen kunnen makkelijk worden doorgezet naar andere boekhoudsoftware.
  • UBL Facturen kunnen digitaal worden uitgelezen en verwerkt.
  • De betaling gaat sneller dankzij de eenvoudige verwerking.
  • UBL 2.0 is de nieuwe standaard voor (het verzenden van) e-facturen.

Eventuele fouten zijn tot een minimum beperkt.

Hoe kan ik factureren met UBL?

Bent u op zoek naar urenregistratie- en facturatiesoftware waarmee u UBL facturen kunt versturen? Met QicsMilestones kunt u gemakkelijk UBL facturen versturen, zodat de ontvanger uw factuur direct kan verwerken. Bent u benieuwd naar het gebruik van QicsMilestones? Vraag een gratis proefaccount aan. Een hoop tevreden klanten gingen u al voor.

Tags: Accountancy Algemeen ICT & Consultancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy