Wat voor winst kun je behalen met het maken van rapportages? Drie eye-openers.

Als accountantskantoor ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het maken van effectieve rapportages is daarbij een krachtig hulpmiddel. Rapportages geven niet alleen inzicht in de financiële gezondheid van je kantoor, maar bieden ook waardevolle mogelijkheden om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en de klanttevredenheid te verhogen. In dit blog delen we drie slimme tips.

1. Evalueer je tarief

Evalueer regelmatig je tarieven en maak nieuwe afspraken met klanten om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je uurtarief. Dat kan natuurlijk aan het eind van een jaar, zoals Eddy schreef in dit blog, maar dat kan ook op enig ander moment in het jaar. Kijk kritisch naar je rapportages en identificeer welke aspecten aangepast kunnen worden om beter te sturen op je doelen. Plan en forecast je beschikbare resources om je klanten tijdig van dienst te kunnen zijn. Zo leg je een stevige basis voor de periode die voor je ligt.

2. Hanteer de juiste KPI's

Key Performance Indicators (KPI's) zijn essentiële meetpunten die je helpen bij het sturen van je accountantskantoor. Door de juiste KPI's te hanteren, krijg je inzicht in de totale capaciteit van je kantoor, voorkom je leegloop en houd je grip op de geplande capaciteit en nog beschikbare uren. Monitor je gerealiseerde uurtarief, analyseer afboekingen en houd ziekteverzuim in de gaten. Ontdek hoe leverage – de verhouding tussen het aantal partners en medewerkers – en niet-declarabele uren je winstgevendheid beïnvloeden. Door deze KPI's effectief te gebruiken, krijg je controle over de financiële gezondheid van je kantoor en kun je gericht sturen op succes.

3. Inzicht en grip dankzij Power BI

Inzicht is de sleutel tot succesvol management van je accountantskantoor. Wat Power BI precies is, vertelden we al in een eerder blog. In het kort? Power BI is een krachtige tool voor datavisualisatie en -analyse. Het biedt je de mogelijkheid om je data op een overzichtelijke manier te presenteren. Met behulp van Power BI kun je je gemiddelde uurtarief, bezetting, planning en forecast in één oogopslag zien. Je ontdekt eenvoudig wat je topprojecten zijn en wat projecten zijn die je winstgevendheid kunnen aantasten, de bleeders. Door te werken met een duidelijk dashboard en de juiste KPI's, kun je tijdig bijsturen en de grip op je kantoor versterken.

Meer dan cijfers alleen

Rapportages zijn meer dan alleen cijfers op papier. Ze bieden waardevolle inzichten en kansen voor accountantskantoren om hun winstgevendheid te vergroten. Met een eerlijk tarief, de juiste KPI's en de kracht van Power BI krijg je als accountantskantoor grip op je financiële gezondheid en kun je efficiënter sturen op succes. Neem de eerste stap en ontdek hoe het maken van effectieve rapportages jouw accountantskantoor naar nieuwe hoogten kan brengen.

Geïnspireerd?

Wil je ook de winstgevendheid van jouw accountantskantoor vergroten en meer controle krijgen over je bedrijfsprocessen? Hulp nodig bij het implementeren van effectieve rapportages en Power BI-dashboards? Neem contact met ons op. Benieuwd naar onze andere blogs? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy