'We durven met een gerust hart onze data bij Qics onder te brengen’

INISI ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert hoogwaardige ICT-infrastructuren. Het bedrijf is, sinds het ontstaan in 2003, flink gegroeid. Toen de eerder gekozen maatwerkoplossing voor urenregistratie niet meer voldeed, werd besloten over te stappen naar een cloudoplossing. Jeremy Branton, Business Consultant bij INISI, vertelt waarom INISI heeft gekozen voor QicsMilestones en wat de ervaringen zijn.

Hoogwaardige ICT-infrastructuren

INISI ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert hoogwaardige ICT-infrastructuren. Wij leveren oplossingen van vooraanstaande leveranciers zoals Microsoft, Citrix, VMware, Cisco, Nutanix en HP. Dat doen wij voor klanten in diverse bedrijfstakken, van finance tot de bouw, van olie tot (semi-)overheid en van foodprocessing tot de zorg.

Kwetsbaar

Net als veel van onze klanten, kiezen ook wij voor onze eigen bedrijfsvoering steeds vaker voor SaaS-oplossingen. Zo werken we met NMBRS voor HR-zaken en zetten we TOPdesk in voor het beheer van incidenten en meldingen. Voor onze urenregistratie werkten we nog met een on-premise maatwerkapplicatie. Deze was voor ons ontwikkeld, maar werd niet verder ontwikkeld of onderhouden. Tijd dus om ook voor onze urenregistratie op zoek te gaan naar een cloudoplossing. Ik ben zelf technisch consultant en heb onderzoek gedaan naar verschillende potentiële partners. Qics kwam als beste uit de bus.

Goede match

Onze urenregistratie is relatief eenvoudig, QicsMilestones heeft veel meer functionaliteiten dan we nodig hebben. Toch hebben we gekozen voor de oplossing van Qics. Niet alleen omdat we als bedrijven een goede match hebben, maar QicsMilestones kent ook een koppeling met Exact Globe, het pakket dat wij gebruiken. Veel urenpakketten integreren wel met Exact Online, maar niet met Exact Globe. Qics garandeert een vlekkeloze integratie tussen de urenregistratie uit QicsMilestones en de financiële administratie van Exact Globe Next. Een mooi extraatje dus.

Goede dataverwerkingsafspraken

Wat voor ons ook heel belangrijk is, zijn onze certificeringen. Zo zijn ISO 9001, ISO 27001 en ISO 14001 belangrijke standaarden voor onze managementsystemen en onze databeveiliging. Daarnaast is NEN 7510 een belangrijke certificering in de zorg, omdat zorginstellingen aan de Inspectie voor Gezondheidszorg aantoonbaar moeten kunnen maken dat zij beschikken over een juiste informatiebeveiliging. Certificering is niet per se noodzakelijk, maar de NEN 7510 certificering biedt wel een structurele oplossing hiervoor. Het was dan ook erg belangrijk dat we goede dataverwerkingsafspraken hebben kunnen maken met Qics. De processen van Qics waren al dusdanig goed gedefinieerd dat we met een gerust hart onze data daar onderbrengen. Dat ook Qics nu ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd is, bevestigt voor ons dat we ook op het gebied van veiligheid met de juiste partij in zee zijn gegaan.

Processen tegen het licht houden

De implementatie van QicsMilestones is soepel verlopen. Het team van Qics heeft een goed implementatieplan voor ons uitgezet, inclusief een helder stappenplan. Een van hun consultants heeft ons goed begeleid tijdens het hele traject. We hebben meer dan voldoende inzicht gekregen in de functionaliteiten van QicsMilestones. Wij kwamen natuurlijk van een situatie waarin we met een maatwerkoplossing werkten. Dat betekent dat je exact krijgt wat je wil. Voor een paar kleine dingen moesten we nu een andere oplossing bedenken, maar er is niets mis mee om zo nu en dan je processen eens goed tegen het licht te houden. Voor de vijf procent aan functionaliteiten die we nog misten, zijn we goed geholpen met API’s.

Prettig samenwerken

Het team van Qics is goed te bereiken en het is prettig samenwerken. Toen we net met QicsMilestones werkten klopten collega’s van de administratie nog weleens bij mij aan als iets niet lukte. Nu hoor ik hen zelden meer. Als er al een probleem is, lossen ze het zelf met de helpdesk van Qics op. Ze komen pas bij mij als ze er met de helpdesk niet uitkomen en dat gebeurt echt zelden.

Tags: Algemeen Accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy