Inzicht in uw data

In het nieuws zien en horen we regelmatig de kreten ‘Big Data’ en ‘Internet of Things’. We produceren met z’n allen steeds meer data. De hoeveelheid data die we opslaan groeit dan ook exponentieel. Op dit moment zien we elke twee jaar een verdubbeling. Naar verwachting zal de hoeveelheid data in 2020 zijn toegenomen tot 44 zetabytes, ofwel 44 met 21 nullen!

Ook binnen organisaties groeit de hoeveelheid data die opgeslagen wordt gestaag. Maar wat kunnen we met al deze data doen? Om inzicht te krijgen in de gigantische hoeveelheid data zijn er tools nodig die uit deze grote diversiteit aan gegevens daadwerkelijk ‘informatie’ kunnen maken. Deze ‘informatie’ vormt de basis om beslissingen op te kunnen baseren en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Self-service BI

self service bi power-bi dashboard

Microsoft Power BI

microsoft power-bi dashboard

We willen steeds meer en willen zelf met de data aan de slag. Softwarebedrijven spelen hierop in en ontwikkelen allerlei tools die dit mogelijk maken. Zo heeft Microsoft ruim twee jaar geleden Power BI ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers zelf rapporten en analyses maken en deze delen met collega’s (in de Cloud). Voor Microsoft is Power BI een speerpunt in de ontwikkeling van Analyse tools. Elke maand komen er nieuwe functionaliteiten bij. In een ander artikel schreven we al over de voordelen van Power BI.

Waar vroeger de analyse tools vaak zeer complex in gebruik waren, zien we in Power BI dat er goed is nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid van de tool. Voor wie goed met MS Excel overweg kan, zal de drempel om naar Power BI over te stappen niet hoog zijn. We ervaren zelf dat klanten met een korte uitleg over de functionaliteit snel mooie rapportages bij elkaar kunnen slepen. Wat mooi is om te zien, is dat tijdens deze sessies bij klanten nieuwe inzichten ontstaan. Zo hoorden we laatst “Als we dit en dit aanpassen kunnen we ….”. De kracht van informatie is op deze manier direct zichtbaar en er kunnen acties worden genomen om de organisatie te verbeteren. Kijk op onze Power BI pagina voor voorbeeld dashboards en rapporten die we aan ons urenpakket hebben gekoppeld.

Wilt u ook met Power BI aan de slag? Neem contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie.

neem contact op knop

Tags: ICT & Consultancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy