De voordelen van slimme urenregistratie, facturatie en planning in de cloud

Als dienstverlenende organisatie ben je voortdurend op zoek naar manieren om klantgerichter te zijn, je winstgevendheid te verhogen en voor te blijven op de concurrenten. In dit digitale tijdperk, waarin alles sneller en efficiënter moet, kan de overstap naar de cloud je enorm veel brengen. Tegelijkertijd blijft het een spannende stap voor veel accountantskantoren. In deze blog nemen we je mee langs de voordelen van slimme urenregistratie, facturatie en planning in de cloud. Ook laten we je zien waarom je de cloud met een gerust hart kunt omarmen.

Altijd en overal je uren registreren

Cloudgebaseerde urenregistratie geeft jou en je medewerkers de vrijheid om de urenregistratie overal en op elk apparaat bij te houden. Onderweg naar een klant, thuis aan de keukentafel of op kantoor, het maakt niet meer uit waar je bent, je kunt eenvoudig en snel je gewerkte uren noteren. Op die manier verspilt niemand meer kostbare tijd. Omdat iedereen de gewerkte uren direct kan invoeren – met de informatie vers in het geheugen – zijn de registraties nauwkeuriger. Geen giswerk, onthouden van details tot je weer op kantoor bent of papieren urenstaten overtypen, maar altijd real-time toegang tot je urenregistratie.

Meer inzicht met online planning

Een goede planning is cruciaal voor het succes van elk accountantskantoor. Het brengt structuur, geeft je inzicht en zorgt voor gemoedsrust. Dankzij een goede planning weet je zeker dat je medewerkers optimaal ingezet worden, kun je exact bijhouden welke collega welke klanten bedient, wie nog capaciteit beschikbaar heeft, en welke taken nog uitgevoerd moeten worden. Natuurlijk kun je met Excel aan de slag, je zult de enige niet zijn. Maar dan loop je al snel tegen een aantal beperkingen aan, daarover schreef Berry Zwaan al eerder een blog. Als je je capaciteits- en projectplanning beheert in de cloud, kun je op elk moment van de dag zien welke activiteiten al ingepland zijn en welke collega’s nog ruimte heeft in het schema.

Snelle facturatie

Door je urenregistratie bij te houden in de cloud, kun je je facturen altijd opstellen op basis van de meest recente gegevens. Wil je echt razendsnel factureren, dan is het de moeite waard te overwegen om over te stappen naar een geïntegreerde oplossing die planning, urenregistratie én facturatie combineert en koppelingen heeft met de meest gebruikte boekhoudpakketten. Voor je het weet verstuur je, net als Simonse en Geus Accountants & Adviseurs, je facturen in de helft van de tijd.

Zorgeloos

Als je kiest voor QicsMilestones kan dat zonder je zorgen te moeten maken over je data. Wij hanteren een helder informatiebeveiligingsbeleid, hebben een goed disaster-recovery-plan, maken gebruik van geavanceerde back-up-technologie en ondersteunen de veiligste en gebruiksvriendelijkste inlogmethoden.

Nieuwsgierig?

Overweeg je nieuwe software voor urenregistratie, facturatie, planning of projectmanagement? Zorg dan dat je op tijd begint met het keuzeproces. Met een gedegen pakketselectievragenlijst – een zogenaamde RFI – wordt in ieder geval de selectie een stuk makkelijker. Wij helpen je op weg met deze basis-RFI. Wil je gewoon eens verder praten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy