Waarom planning voor iedereen werkt. Inzicht en efficiëntie

Als je altijd doet wat je deed, zul je krijgen wat je had. Maar wil je groeien, innoveren en efficiënt werken, dan is een goede planning essentieel. Of je nu nog Excel gebruikt of openstaat voor slimmere tools, een goede planning helpt je om klaar te zijn voor de toekomst. In dit blog vertelt Berry Zwaan, consultant bij Qics, waarom planning voor iedereen belangrijk is.

Het belang van een goede planning

Een planning is een essentieel onderdeel van efficiënt werken. Een goede planning brengt elk accountantskantoor structuur, inzicht, focus en vooral: rust. Het geeft je het inzicht of medewerkers voldoende zijn gepland, helpt je om te weten wie welke klanten bedient, waar nog capaciteit beschikbaar is en welke taken er moeten worden uitgevoerd. Maar hoe pak je dit het beste aan?

De beperkingen van Excel

Excel is een veelgebruikte tool voor planning, maar het heeft zijn beperkingen, dat vertelde ik al in een eerder blog. Gelukkig zijn er andere tools beschikbaar die je beter kunnen ondersteunen, zoals de planningsmodule in QicsMilestones. Met deze module ben je beter in staat om naar de toekomst te kijken. Je kunt eenvoudig taken toewijzen aan medewerkers en ziet direct welke werkzaamheden gepland zijn voor de komende periode. Bovendien kun je altijd en overal toegang krijgen tot je planning, zonder te hoeven overleggen of te zoeken naar informatie. Met de overstap van Excel naar de planningsmodule in QicsMilestones zette bijvoorbeeld De Beer Accountants & Belastingadviseurs de volgende stap naar de optimalisatie van hun processen.

Inzicht en overzichtelijkheid

Een goede planning biedt inzicht en overzichtelijkheid. Met de planningsmodule in QicsMilestones heb je alle informatie die je nodig hebt binnen handbereik. Je kunt direct zien wie aan welke taken werkt, welke klanten bediend worden en welke projecten in de planning staan. Hierdoor hoef je niet constant met collega's te overleggen of je af te vragen waar bepaalde informatie te vinden is. Alles is op één plek inzichtelijk, waardoor je efficiënter kunt werken.

De kracht van taaktoewijzing

Een goede planning betekent ook dat je taken kunt toewijzen aan de juiste personen. Met de planningsmodule in QicsMilestones kun je gemakkelijk zien welke medewerkers beschikbaar zijn en welke taken nog moeten worden ingepland. Door taken op de juiste manier toe te wijzen, voorkom je overbelasting en zorg je ervoor dat het werk gelijkmatig verdeeld wordt. Zo maximaliseer je de productiviteit en tevredenheid van je team.

Nieuwe mogelijkheden ontdekken

Een goede planning biedt niet alleen inzicht en efficiëntie, maar opent ook de deur naar nieuwe mogelijkheden. Met de planningsmodule in QicsMilestones kun je gemakkelijk zien waar nog ruimte is om nieuwe klussen of projecten in te plannen. Je kunt snel identificeren welke medewerkers beschikbaar zijn en welke capaciteit er nog over is. Dit stelt je in staat om proactief te handelen, nieuwe kansen te benutten en je bedrijf verder te laten groeien.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe de planningsmodule in QicsMilestones jou kan helpen om naar de toekomst te kijken, taken toe te bedelen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je begeleiden naar een betere planning en meer succes!

Tags: Algemeen en accountancy

Blijf op de hoogte

Volg QicsMilestones

Niet overtuigd of niet het juiste moment? Wij publiceren regelmatig inspirerende blogs over efficiënter plannen, uren registreren en factureren. Laat je e-mailadres achter en je krijgt twee keer per maand een mailtje van ons!

Bezoekers vonden ons via

Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy